17Januari2021

Agenda Daily

Pulak dah... serpihan MH370 jadi bahan kes bunuh konsulat

Kes kematian Konsul Kehormat Malaysia ke Madagascar Zahid Houseinaly Reza yang dipercayai dibunuh pada 24 Ogos lalu, masih dalam proses siasatan pihak berkuasa negara berkenaan.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kerajaan bagaimanapun sentiasa memantau perkembangan siasatan kes

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tidak benar misi pencarian diteruskan tahun depan

Laporan media asing yang mendakwa operasi pencarian pesawat MH370 akan diteruskan tahun depan adalah tidak benar.
 
Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata setakat ini, pihaknya belum memuktamadkan rundingan dengan syarikat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BNBBC.MY

Pencarian MH370 disambung semula....?

Pencarian pesawat malang MH370 dijangka akan disambung semula selepas sebuah syarikat dari Amerika Syarikat, Ocean Infinity berminat dengan kerja-kerjan pencarian tersebut.

Malaysia dijangka mengumumkan penyambungan semula pencarian pesawat milik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MP PKR dakwa MH370 menjunam di Laut China Selatan

Seorang wakil rakyat PKR mengejutkan sidang Dewan Rakyat pada Khamis selepas mengemukakan teorinya mengenai kehilangan pesawat MH370, yang dakwanya menjunam di Laut China Selatan.
 
Ahli Parlimen Lumut, Laksamana Pertama (B) Mohamad Imran Abd

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pencarian MH370: Australia angkat 'bendera putih'...

Biro Keselamatan Pengangkutan Australia (ATSB) menyuarakan kekesalan yang amat mendalam kerana tidak dapat mengesan pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH370 yang hilang bersama 239 penumpang dan kru.

“Kami berkongsi kesedihan anda yang mendalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 393  tetamu dalam talian