15Januari2021

Agenda Daily

Jangan sibuk berpolitik hingga abaikan rakyat...

Merujuk kepada laporan dalam sebuah akhbar yang telah disiarkan di Sinar Harian (Edisi Johor) pada hari ini (29 Oktober 2018) Menteri Besar Johor, Dato Osman Sapian menyatakan bahawa Ahli Umno perlu meninggalkan parti tersebut kerana parti itu sudah rosak.

Tidak kiralah baik Presiden PPBM mahupun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

Ahli UMNO dipelawa sertai PAS jika parti itu diharamkan...

Ramai yang dakwa nasib UMNO di zaman pemerintahan Tun Dr Mahathir Mohamad ini akan 'kelam'... parti yang membawa kemerdekaan kepada Malaysia ini akan diharamkan, dengan alasan teknikal, seperti dedah Presidennya Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pemuda UMNO cadang Zahid bercuti sehingga kes mahkamah selesai

Pemuda UMNO mencadangkan agar Presiden Datuk Seri Dr  Zahid Hamidi dapat mempertimbangkan untuk bercuti buat seketika daripada menjalankan tugas sehingga kes di mahkamah selesai.
 
Bercakap dalam sidang akhbar selepas mesyuarat Exco

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Mustapha Mohamad ‘lompat’ masuk PPBM…

Seperti diduga Ahli Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapa Mohamed menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), selepas keluar dari UMNO pada 18 September lalu untuk jadi Ahli Parlimen Bebas.
 
Beliau menyerahkan borang penyertaan ahli parti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Mustapa tidak akan kosongkan kerusi Parlimen Jeli...

Datuk Seri Mustapa Mohamed menyatakan beliau tidak akan mengosongkan kerusi Parlimen Jeli yang dipegangnnya meskipun didesak beberapa pihak untuk berbuat demikian setelah mengumumkan keluar daripada UMNO 18 September lalu.
 
Bekas pengerusi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 580  tetamu dalam talian