25September2020

Agenda Daily

BN Sarawak keluar kerana tiada semangat berjuang

Akibat terlalu ‘dimanja’ dan ditatang bagaikan minyak penuh oleh UMNO selama ini, empat parti di Sarawak yang meninggalkan Barisan Nasional (BN) disebabkan hilang jiwa berjuang dan tiada semangat setiakawan.

Ketua Pemuda UMNO Wilayah Perseketuan, Datuk Razlan Rafii yang mengecam tindakan itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bekas orang kuat JASA, Tun Faisal bertanding MT UMNO

Bekas orang kuat Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Tun Faisal Ismail Aziz menawar diri untuk bertanding jawatan Ahli Majlis Tertinggi UMNO Malaysia bagi sesi 2018 - 2021.

Menurut bekas Exco Pemuda UMNO itu, beliau menawar diri selepas mengambil

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

PH menang tapi raya 2018 paling menyedihkan rakyat Malaysia

Sambutan Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tiba dalam beberapa hari saja lagi ini boleh dikatakan raya paling sedih bagi seluruh rakyat Malaysia secara amnya.

Mana tidaknya, selepas kerajaan Pakatan Harapan (PH) berjaya menakluki Putrajaya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Patah sayap bertongkat paruh... - Khairul Azwan Harun

Sejarah penubuhan Umno pada 1946 bermula dengan kesatuan dan kesedaran orang Melayu mengenai kepentingan menubuhkan sebuah negara baharu yang berdaulat. Sebuah negara berdaulat yang bebas daripada penjajahan pihak British ketika itu.

Atas niat dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Khairul Azwan Harun

Peluang dan peranan orang Melayu akan semakin mengecil

Desakan pihak tertentu agar penyertaan sebagai peneroka Felda serta kemasukan ke Universiti Teknologi Mara (UITM) dibuka kepada semua kaum, dilihat sebagai sesuatu yang akan mengecilkan hak orang Melayu di tanah air sendiri.

Unit Komunikasi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 436  tetamu dalam talian