25September2020

Agenda Daily

Ekonomi makin teruk... ramai bakal hilang kerja

Keadaan ekonomi negara kita tiba-tiba menjadi dari baik kepada teruk.

Kalau sehingga dua bulan lepas pelabur minat masuk melabur di Malaysia, kini tiba-tiba pelabur berjemaah tinggalkan pasaran Malaysia sehingga negara kehilangan modal pelaburan berbillion-billion Ringgit dalam tempoh hanya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Isham Jalil

Sebulan kerajaan PH perintah... KWSP rugi RM6.09 bilion

Pelaburan yang dilakukan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menerusi 10 syarikat tersenarai awam (PLC) mencatatkan kerugian sebanyak RM6.09 bilion setelah jatuh kepada 12 peratus dalam tempoh sebulan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Peneroka FELDA/FELCRA kena “game” dengan kerajaan baru

Bonus raya dibayar lewat hanya selepas didesak berkali-kali oleh pembangkang. Dan itupun, hanya RM400 iaitu kurang seratus berbanding dengan kerajaan dulu.

Negara China pengimpot kedua besar minyak kelapa sawit dan getah. Kerajaan baru asyik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LOKMAN ADAM

RM1.21 bilion dana mengalir keluar dari Bursa Malaysia

Dana asing terus meninggalkan saham tempatan di Bursa Malaysia pada kadar yang lebih besar ming­gu lepas, menandakan penjualan asing untuk minggu ketujuh berturut-turut.

Menurut MIDF Research, data Bursa Malaysia tidak termasuk tawaran luar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Masa depan BN kelihatan suram tetapi bukan pengakhir

Barisan Nasional (BN) menerima satu lagi tamparan hebat sejak pilihan raya umum pada 9 Mei apabila empat parti komponen dari Sarawak memutuskan untuk berpisah daripada gabungan itu setelah 45 tahun merasai pahit manis berkesatuan.

Dengan pemergian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 444  tetamu dalam talian