19September2020

Agenda Daily

Hapus SOSMA ... ISA akan dikembalikan - Zahid

Keputusan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk membatalkan Rang Undang-undang Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012, atau SOSMA, dipandang berat oleh UMNO.

Penggubalannya yang semata-mata bertujuan menjaga ketenteraman awam daripada anasir yang boleh mengganggu-gugat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Demi rakyat: UMNO dan PAS tidak perlu bergabung tapi...

Keputusan pilihanraya 14 lalu menyaksikan golongan minoriti menang mengalahkan majoriti selepas UMNO dan PAS bertanding antara satu sama lain merugikan orang Islam dan Bumiputera di negara ini.

UMNO dan PAS masing-masing mempunyai kekuatan dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Cukai SST: Percanggahan antara Guan Eng dan Dr Mahathir...

Sebelum ini YB Menteri Kewangan Tuan Lim Guan Eng membuat kenyataan bahawa SST adalah cukai yang dikenakan kepada pengilang di awal rantaian bekalan, oleh itu kononnya kesan cukai SST kepada pengguna adalah kurang daripada GST.

Sebelum itu pada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL

Lucut hak Palestin: UMNO kecam keputusan Parlimen Israel

UMNO sependirian dengan  negara-negara lain dalam mengecam sekeras-kerasnya keputusan Parlimen Israel meluluskan rang undang-undang Tanah Yahudi semalam, yang melucutkan sama sekali hak rakyat Palestin ke atas wilayah nenek moyang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Najib tanya Azmin... adakah Singapura yang sembunyi kos ?

Jawapan dari Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Azmin Ali kepada soalan di Parlimen dari Ahli Parlimen Ayer Hitam, Datuk Seri Wee Ka Siong dan saya sendiri berkenaan projek Rel Berkelajuan Tinggi (HSR) adalah mengecewakan.

Projek HSR ini adalah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Datuk Seri Najib Razak
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 356  tetamu dalam talian