12Ogos2020

Agenda Daily

Hentikan pembersihan tokoh korporat negara

Siri perletakan jawatan dan penamatan kontrak pelbagai  Ketua Pegawai  Eksekutif dan Ahli Lembaga Pengarah Syarikat berkaitan Kerajaan (GLC) semenjak peralihan kuasa dari Kerajaan Barisan Nasional amat menggusarkan.

Ia kelihatan seolah-olah Pakatan Harapan mengambil pendekatan yang mirip

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dato' Seri Mohamed Khaled bin Nordin

Perjuangan LTTE tidak sama dengan Palestin...

UMNO terkejut dengan kenyataan pertubuhan bukan-kerajaan (NGO) Malaysian Tamillan Today yang menyamakan perjuangan pertubuhan pengganas Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE), dengan perjuangan Palestin.

Kami mengutuk keras kenyataan presidennya N

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DR SHAMSUL ANUAR NASARAH

Royalti: 20% untung jauh lebih kecil dari 5% pendapatan kasar

Janji 20 peratus royalti minyak adalah janji utama Pakatan Harapan (PH) untuk menawan hati rakyat negeri pengeluar minyak terutamanya di Sabah dan Sarawak. Mereka mencanangkan angka 20 peratus ini sejak pilihanraya 2004 lagi.

Sebab itu rakyat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DATUK SERI RAHMAN DAHLAN

Khazanah: Pandang ke depan, bukan undur ke belakang

Syarikat berkaitan kerajaan (GLC) perlu ditambah baik untuk melaksanakan strategi memandang ke hadapan, dan bukan mengundur ke belakang," kata Khairy Jamaluddin susulan berita ahli lembaga pengarah (BoD) cabang pelaburan strategik kerajaan, Khazanah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ke mana pergi RM100 wang bonus penjawat awam...

Baru-baru ini saya selaku Ahli Parlimen Parit Sulong  mempersoalkan dalam Sidang Dewan Rakyat ke mana perginya RM100 yang ditarik dari peruntukan asal buat penjawat awam yang diluluskan di Dewan Rakyat, Dewan Negara dan Yang di-Pertuan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DATUK NORAINI AHMAD
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 331  tetamu dalam talian