15Januari2021

Agenda Daily

Demo besar-besaran jika Maszlee tak letak jawatan segera...

Satu demonstrasi mahasiswa secara besar-besaran akan dibuat jika Menteri Pendidikan Maszlee Malik tidak meletakkan jawatan sebagai Presiden Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) serta merta.

Presiden Gabungan Mahsiswa Islam Se-Malaysia (Gamis), Muhammad Faizzuddin Mohd Zai berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan anggap hukuman rotan (syariah) sebagai 'barbaric'...

Datuk Seri Anwar Ibrahim  (DSAI) dipetik sebagai berkata beliau “a practising Muslim” tidak bersetuju dengan hukuman yang dijatuhkan oleh Mahkamah Syariah Terengganu terhadap kes lesbian, dan menurutnya “due process not being followed”.

2

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tan Sri Annuar Musa

Dua perkara pelik isu pembebasan Lim Guan Eng

Hakim Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, Yang Ariff Hadhariah Syed Ismail telah membuat keputusan untuk melepaskan YB Menteri Kewangan Lim Guan Eng daripada tuduhan rasuah yang melibatkan pembelian banglonya.

Menurut hakim, pelepasan ini adalah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL

Hari Terkejut: Titik hitam sistem perundangan negara

Tindakan Peguam Negara memohon menarik balik kes Lim Guan Eng di mahkamah merupakan penghinaan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Jabatan Peguam Negara yang merupakan badan yang dihormati selama ini.

Tindakan ini merupakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh DATUK SERI ISMAIL SABRI YAAKOB

Indah khabar dari rupa...

Pusat Konvensyen Ideal Shah Alam menjadi saksi kepada Manifesto Pakatan Harapan. Dalam manifesto tersebut, Pakatan Harapan telah menjanjikan untuk mengekalkan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada golongan B40 sebagai manifesto Pakatan Harapan (PH)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Ryan AZ
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 291  tetamu dalam talian