20Julai2019

3,954 orang tutup akaun Tabung Haji gara-gara percaya fitnah…

Tengok apa jadi.Gara-gara termakan fitnah pembangkang kononya Tabung Haji tidak ada duit baru-baru ini ramai juga yang ‘ silap langkah’.

Tak tentu pasal seramai 3,954 orang tutup akaun Tabung Haji mereka manakala 3,105 orang telah membatalkan pendaftaran mereka untuk pergi Haji.

Maklumat ini diberitahu oleh Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Asyraf Wajidi kepada Dewan Negara Selasa.

Katanya inilah kesannya kerana fitnah yang tidak betul oleh pembangkang terhadap Tabung Haji.

Beliau kesal perbuatan itu yang cuba mengugat sebuah institusi yang banyak beri faedah kepada rakyat negara ini.

Menurut Dr Asyraf mereka yang membatalkan pendaftaran pergi Tabung Haji jika nak daftar semula perlu ‘ putar balik’ tunggu giliran lebih 80 tahun.

Katanya seperti yang tlah dibentangkan kedudukan kewangan Tabung Haji tetap kukuh.

Fitnah berpunca dari kelewatan sikit Tabung Haji umum pembayaran dividen seperti tahun lalu pada 28 Februari.

Sedangkan,katanya ia tidak langgar peraturan yang ditetapkan dan dividen akan dibayar selepas proses diaudit oleh Jabatan Audit Negara dan lain-lain.- 19/4/2016

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 271  tetamu dalam talian