19Oktober2018

NGO media kecam serangan peribadi ke atas wartawan Utusan

Gerakan Media Merdeka (Geramm) mengecam tindakan pegawai khas kepada seorang menteri yang secara tidak langsung telah menyebabkan berlaku 'cyber bully' ke atas seorang wartawan Utusan Malaysia Khamis.

Geramm tegas dengan pendirian bahawa pertikaian tentang mana-mana laporan media boleh

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tindakan dakwa Zahid untuk malukan pemimpin rakyat - MP UMNO

Tindakan kerajaan mendakwa Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi pada Jumaat ini bertujuan untuk memalukan seorang pemimpin yang sentiasa berjuang untuk rakyat.

2. Tindakan ini adalah salah satu strategi untuk memaparkan Dr Zahid sebagai seorang&nbsp

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hanya tinggal RM76 sahaja...

Rakyat Malaysia berbelanja lebih dalam perbelanjaan rumah tangga pada 2016, dengan mereka yang berpendapatan kurang RM2,000 mempunyai lebihan pendapatan hanya RM76.

Menurut laporan Institut Penyelidikan Khazanah (KRI), rakyat Malaysia tanpa mengira

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hala tuju akhir perdagangan sawit Malaysia

Pada 11 November 2018Perdana Menteri YAB Tun Dr Mahathir telah mengeluarkan kenyataan hangat berkaitan hala tuju perladangan kelapa sawit Malaysia. Jika diamati dengan teliti, kenyataan Perdana  Menteri bukanlah merujuk kepada penutupan semua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ABDULLAH THAWAB BIN KASSIM

DAP hina Melaka - lakonan yang mengalahkan Bollywood...

Pertama sekali, saya tidak memahami keperluan untuk tergesa-gesa memberi penghargaan kepada ahli ahli Yang Berhormat baru yang  belumpun  mempunyai sejarah perkhidmatan kepada negara. Namun itu adalah hak pemerintah Negeri.

2. Saya dapat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 463  tetamu dalam talian