18Januari2018

Isa beri keterangan kepada polis isu tanah FELDA...


Tan Sri Isa Samad telah mohon untuk beri keterangan kepada polis mengenai isu tanah FELDA di Jalan Semarak,Kuala Lumpur pada hari ini, Jumaat kerana tidak dapat hadir semalam.

Ketua Polis Negara Tan Sri Fuzi Harun menjelaskan beliau dimaklumkan  Isa akan memberi keterangan di Menara 238 Ibu

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

PM umum firma luar dilantik audit forensik ke atas KLVC di tanah FELDA Jalan Semarak

Sebuah firma audit luar telah dilantik oleh Jabatan Perdana Menteri (JPM) untuk melaksanakan audit forensik ke atas projek Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) yang sedang dibangunkan Synergy Promenade Sdn Bhd (SPSB) atas tanah milik FELDA, kata

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

Ramai tidak sedar subsidi kerajaan bantu ringankan kos sara hidup - Najib

Di sebalik rungutan rakyat mengenai masalah kos sara hidup, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata ramai tidak sedar kerajaan masih meneruskan subsidi tidak langsung bagi membantu mereka terutamanya dari segi kesihatan dan pendidikan.
 
Perdana

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

"Saya akan jawab setiap tuduhan Mahathir" - Khairy

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaludin yang juga merupakan menteri bertanggungjawab atas pengumpulan aspirasi belia untuk Transformasi Nasional 2050 (TN50) melahirkan rasa kesal terhadap kenyataan Tun Mahathir Mohamad berhubung tuduhan yang

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA

PM lancar portal therakyat.com…medan info hadapi fake news menjelang PRU14

Barisan Nasional melangkah masuk 2018 dengan pelancaran portal therakyat.com yang akan menjadi medan informasi sahih dan wadah untuk perangi fakes news yang jadi alat pembangkang untuk kelirukan rakyat menjelang pilihanraya umum ke 14.

Perdana

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

'Kemarahan' Dr Mahathir yang boleh buat orang gelak…

Tun Dr Mahathir Mohamad tidak boleh marah jika nanti ada yang cop beliau sudah sampai tahap desperado atau dalam Bahasa Melayu begitu terdesak sekali.Silap haribulan ia juga boleh menghakis saki baki rasa hormat pada statusnya sebagai seorang

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Nak duduk dalam PPBM jangan sembang lebih-lebih….

Sembang siapa pun boleh sembang sampai tinggi mengunung.Realitinya sendiri mau ingat.

Ini mungkin satu berita kecil melibatkan seorang Ketua Pemuda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) bahagian Kuantan, Mohd. Asyraf Muhammad Asri.

Namun ia

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 537  tetamu dalam talian