27Julai2017

YDP Agong perkenaan tubuh RCI siasat rugi forex Bank Negara

Yang Dipertuan Agong telah memperkenankan penubuhan Suruhanjaya Siasatan (RCI) untuk siasat kerugian akibat urusan niaga mata wang asing berbuatkuasa 15 Julai. 

Suruhanjaya ini akan selesaikan siasatan dalam tempoh tiga bulan dari tarikh kuatkuasa penubuhannya dan akan sembahkan laporan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Dr Mahathir elak bagi kepastian pendirian tentang isu moral Anwar…

"Years ago masa zaman Tun dulu, Tun pernah umumkan yang Tun tak boleh menerima seorang yang tidak bermoral menjadi pemimpin and you cannot work with such people. Tetapi sekarang dah berubah.

Adakah ini bermaksud dulu Tun silap cakap atau you

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

Berita gembira menanti Warga FELDA

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka akan membawa berita gembira buat warga FELDA semasa perasmian sambutan Hari Peneroka FELDA 2017 di Putrajaya Ahad ini, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Razali

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

Hapus GST hanya janji populis pembangkang - Mustapa

Pakatan pembangkang hanya populis dalam menabur janji untuk semata-mata meraih sokongan pengundi terutama menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

Pembantu ADUN DAP didakwa di mahkamah cabul pelajar

Pembantu peribadi kepada Ahli Dewan Undangan Negeri DAP kawasan Paya Terubong ,Pulau Pinang AP, L. Prem Anand,50 pagi Selasa dihadapkan di Mahkamah Majistret di Georgetown kerana didakwa cuba mencabul seorang pelajar berusia 21 tahun yang kerkerja

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hotel di London: Pengarah FIC pula bagi keterangan lima jam kepada SPRM

Kisah siasatan SPRM keatas isu belian hotel di Kensington,London oleh Felda Investment Corporation (FIC) yang dipercayai jauh dari harga asal terus menjadi tumpuan.
 
Ini bila pagi Selasa Pengarah FIC, Datuk Nik Azman Mohamed Zain dan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Alamak…Timbalan Ketua Pengarah JPJ kena denda ‘buat hal’…

Ini adalah salah satu kes klasik dimana undang-undang tidak kenal bulu.Salah tetap salah.

Kebelakangan ini kita selalu dengar pasal rungutan orang sesuka hati memandu di lorong kecemasan kerana nak cepat pada waktu sesak.

Perbuatan seperti ini

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 753  tetamu dalam talian