17Julai2018

Akaun peribadi saya terima wang pencen MB Pahang dibeku - Najib

Rekod saya sebagai seorang ahli politik membuktikan saya seorang demokrat. Saya percaya kepada proses yang adil, dan integriti mahkamah, perkhidmatan awam dan sistem keadilan jenayah kita.
 
Saya menerima kekalahan dan tidak campur tangan dalam proses pilihanraya. Peralihan kuasa kerajaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK

PRK Sungai Kandis: UMNO Selangor letak calon, guna logo parti

UMNO Selangor bersetuju untuk meletakkan calon bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis dan buat pertama kali akan menggunakan lambang parti itu sendiri dan bukan lambang Barisan Nasional

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Pembatalan 'tiba tiba' undangan ceramah berlaku selepas PRU14 - Ustaz Kazim

Pendakwah terkenal, Datuk Kazim Elias yang berdepan masalah dana untuk tampung Unit Tahfiz Al-Quran Pusat Pendidikan Al-Barakah di Manjoi dekat Ipoh dakwa sebilangan undangan ceramah agama beliau dibatalkan 'tiba tiba' selepas pilihanraya umum ke

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

UMNO lantik pasukan peguam tuntut dana politik RM116.7 juta disita polis

Ibupejabat UMNO sudah melantik pasukan peguam untuk membuat tuntutan keatas dana politik RM116.7 juta yang disita oleh polis di premis yang ada kaitan dengan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini.
 
Ketua Unit

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

PRK Sungai Kandis: Mohamad Hasan cadang UMNO tanding atas tiket sendiri

Timbalan Presiden UMNO Datuk Seri Mohamad Hasan pada Selasa mencadangkan agar UMNO bertanding Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis atas nama parti itu sendiri bagi melihat sejauh mana penerimaan rakyat terhadap parti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Jamal didenda RM400 kes pecah botol arak…

Jenuh punya lari sampai ke Indonesia hingga cetus pencarian yang mengundang perhatian ramai.Namun kes pertama terhadapnya tidaklah besar sangat.
 
Begitulah halnya dengan isu Pengerusi Gabungan NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Barang kemas RM59 juta…hanya untuk lihat bukan dibeli Rosmah

Tandatanya mengenai 44 unit barangan kemas bernilai RM59.831 juta yang dilaporkan dituntut oleh tukang emas Lubnan dari isteri bekas Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dijawab oleh peguamnya.
 
Barang kemas berkenaan adalah antara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 474  tetamu dalam talian