25Jun2018

Khairy nafi Pemuda UMNO gagal tarik sokongan orang muda PRU 14…tetapi

Ini adalah antara isu yang dimainkan terhadap Khairy Jamaluddin dalam menyertai pemilihan jawatan Presiden UMNO untuk berentap bersama Datuk Seri Dr Zahid Hamidi dan Tengku Razaleigh Hamzah.
 
Selaku Ketua Pemuda UMNO Malaysia sebelum ini beliau didakwa gagal tarik sokongan orang muda pada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Khairy tanya Guan Eng …Kenapa perlu guna bahasa Mandarin dalam kenyataan rasmi kerajaan ?

Kenyataan balas Lim Guan Eng mempertahankan penggunaan bahasa Mandarin untuk kenyataan rasmi kerajaan tidak boleh diterima sama sekali. Walaupun kita hidup dalam era globalisasi, Bahasa Malaysia (atau Bahasa Melayu dalam Perlembagaan) telah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN KHAIRY JAMALUDDIN

Asyraf Wadji dan Shahril Hamdan terajui Pemuda UMNO…Noraini Ketua Wanita...Zahida Ketua Puteri

KEMASKINI : Bekas Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Ahli Majlis Tertinggi UMNO Datuk Dr Asyraf Wadji Dusuki telah menang jawatan Ketua Pemuda UMNO Malaysia.

Beliau ganti Khairy Jamaluddin yang bertanding untuk jawatan Presiden UMNO.

Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Papagomo dan Qobin antara 20 terpilih Exco Pemuda UMNO Malaysia…

Blogger Wan Muhammad Azri Wan Deris (kiri) atau lebih dikenali sebagai Papagomo dan penjelajah lasak negara Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin atau Qobin adalah dua diantara 20 yang terpilih dalam barisan Exco Pergerakan Pemuda UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

74 dari 191 Ketua UMNO Bahagian menang tanpa bertanding…

Datuk Seri Najib Tun Razak (Pekan), Datuk Seri Dr Zahid Hamidi (Bagan Datuk), Datuk Seri Hishammuddin Hussein (Sembrong) dan Datuk Seri Mustapha Mohamed (Jeli ) adalah antara 74 Ketua Bahagian UMNOtelah menang tanpa bertanding dalam Pemilihan UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tindakan parti komponen tinggalkan UMNO perkara serius - Tengku Razaleigh

Calon Presiden UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah memandang serius tindakan parti komponen Barisan Nasional (BN) yang meninggalkan gabungan itu tanpa ada sebarang perbincangan di antara pemimpin-pemimpin komponen parti dalam BN.
 
Beliau berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Anak Najib menang tanpa bertanding jadi Ketua Pemuda Pekan

Anak bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Datuk Mohd Nizar dipilih menjadi Ketua Pemuda UMNO Pekan setelah menang tanpa bertanding pada Persidangan Perwakilan Pemuda UMNO Bahagian itu di Pekan Sabtu.
 
Beliau menggantikan Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 632  tetamu dalam talian