20September2018

Tun Mahathir kesal rakyat tolak projek kereta baru...

Hasrat Tun Dr Mahathir Mohamad untuk buat memuakan projek kereta baru terbantut selepas tidak mendapat sokongan orang ramai.

Berikutan itu Dr Mahathir melahirkan perasaan kesal kerana ideanya untuk mewujudkan kereta nasional kedua nampaknya kurang mendapat sambutan.

Melalui tulisan di blognya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Kerajaan PH teruskan projek yang dirancang BN

Ada yang ditukar nama, ada yang diubah logo tapi boleh kata semua projek yang di kerajaan BN dulu dilaksanakan Pakatan Harapan (PH) walaupun mereka pernah mengkritik projek-projek ini.

Misalnya Klinik 1 Malaysia dijenamakan semula sebagai Klinik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hidang babi untuk wartawan... ini alasan penganjur!!!

Ingat hanya akhbar Cina sahaja yang datang buat liputan menjadi punca babi dihidangan di meja untuk petugas media dalam satu program kerajaan negeri di Melaka Rabu malam.

Kisah tersebut mencuit hati selepas berbagai pihak membantah tindakan yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Di sebalik perlantikan Ketua Hakim Negara

Pelantikan Ketua Hakim bukan dalam kalangan orang Islam dan Melayu tidak menyalahi peruntukan Perlembagaan Negara, tetapi ia luar daripada kebiasaan yang mencetuskan kebimbangan dalam kalangan masyarakat Islam dan Melayu di negara ini.

Felo

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Peguam Rosmah bertindak... minta polis tunjuk geledah cari barang apa?

Selepas ditekan, dihina dan berdepan permainan persepsi, isteri kepada Datuk Seri Najib Razak, Datin Seri Rosmah Mansor mula membela diri dengan melantik peguam bagi melindungi kepentingannya.

Beliau menegaskan bahawa semua barangan kemas yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 440  tetamu dalam talian