17Julai2018

Hapuskan UMNO, PAS... ke arah sistem satu parti macam negara komunis

Kini hanya UMNO dan PAS merupakan parti orang Melayu dengan kerusi parlimen terbesar iaitu UMNO 51 dan PAS 18... jika kedua-dua parti ini dilenyapkan', PH boleh memerintah Malaysia dengan sistem satu parti seperti negara-negara komunis dulu.

Bagi Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar A. Samad cadangan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Idris Haron tewas Ketua UMNO Bahagian Tangga Batu

Ini agak mengejutkan…siapa sangka bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron tewas dalam pemilihan jawatan Ketua UMNO bahagian Tangga Batu yang beliau ketuai sebelum ini.
 
Beliau tewas ditangan bekas Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Janji tinggal janji... Kasihan pemandu teksi

Jika sebelum dapat kuasa, PH antara yang lantang kritik kerajaan isu perkhidmatan e-hailing seperti Grab, termasuk Tun Dr Mahathir Mohamad, kini sudah pusing semula.

Akhirnya kerajaan akur dasar BN terhadap perkhidmatan e-hailing tepat selepas

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pemilihan UMNO...tidak boleh sekadar meletakkan kawan baik menjawat jawatan penting - Jais

Tanggal 09 Mei 2018 telah menuntut UMNO untuk mencipta episod baharu. UMNO telah ditolak oleh sebahagian rakyat di dalam PRU-14 dan menjadikannya parti paling banyak memenangi kerusi Parlimen, tetapi berada di luar Kerajaan.

Pada awalnya mengetuai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN DATUK MD JAIS SARDY

Jumpa cacing ketika periksa tin sardin dari China...

Jabatan Perkhidmatan Kuarantin dan Pemeriksaan Malaysia (MAQIS) menemui cacing yang boleh menyebabkan penyakit anisakiasis kepada manusia dalam sampel tin sardin dari China yang dibawa masuk menerusi North Butterworth Container Terminal (NBCT) Pulau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 473  tetamu dalam talian