30April2017

Wujudkan garis panduan pantau guru sekolah persendirian

Susulan insiden kematian pelajar madrasah tahfiz di Kota Tinggi, Mohamad Thaqif Amin Mohd Ghaddafi, satu garis panduan diperlukan supaya pihak kerajaan dapat memantau guru dan kakitangan sekolah persendirian beroperasi agar kejadian sama tidak berulang.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Ab Aziz

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA

Kerajaan BN sanggup tak popular demi laksana apa yang terbaik untuk negara...

Ketika cakap-cakap pilihanraya umum ke 14 makin hampir Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tidak berganjak dari pendirian beliau sanggup tidak popular dalam melaksana apa yang difikir terbaik untuk negara.
 
Ini bukan cakap politik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

1MDB, IPIC setuju penyelesaian timbang tara

1Malaysia Development Berhad (1MDB) mengumumkan syarikat pelaburan strategik itu dan International Petroleum Investment Company (IPIC) bersetuju dengan penyelesaian prosiding timbang tara di Mahkamah Timbang Tara Antarabangsa London.

1MDB dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

PAN saran PAS bertanding hanya di Kelantan dan Terengganu

Bekas Ketua Pemuda PAS yag kini Setiausaha Organisasi Parti Amanah Negara (PAN), Suhaizan Kayat menyarankan PAS cuma bertanding di Kelantan dan Terengganu dalam pilihanraya umum Ke-14 (PRU14).

Menurut beliau, PAS wajar mengambil langkah tersebut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

AWAS: 13,096 saman dalam masa lima hari

Sejumlah 13,096 saman dikeluarkan hanya dalam tempoh lima hari selepas pelaksanaan Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (AWAS) dan Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (Kejara) pada 15 April lepas.
 
Ketua Setiausaha

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 732  tetamu dalam talian