20Ogos2018

Malaysia menuju krisis... kerajaan “kakistrocracy” tadbir negara

Pakatan Harapan (PH) dilabel “kakistrocracy”, atau “pentadbiran mereka yang paling buruk”, selepas gagal menunaikan semua 10 janji dalam tempoh 100 hari.

Tan Sri Annuar Musa berkata PH sering menyerang kerajaan dulu tetapi tidak berusaha menunaikan janji dalam tempoh itu.

“Selama 100 hari ia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib tidak pernah campur urusan parti - SUA UMNO

Setiausaha Agung UMNO Tan Sri Annuar Musa menegaskan bahawa bekas Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak pernah mencampuri urusan hal pentadbiran parti sejak meletakkan jawatan.

Annuar berkata, UMNO di bawah pimpinan Datuk Seri Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Azmin tidak pertahan jawatan Ketua Cabang Gombak

Lain macam signal yang diberikan oleh Timbalan Presiden PKR  Datuk Seri Azmin Ali apabila membuat keputusan untuk melepaskan 'tapak sokongan akar umbi' dengan tidak bertanding untuk jawatan Ketua Cabang PKR Gombak.

Sebaliknya Bernama

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Jangan diam saja, Mukhriz perlu nyatakan pendirian isu LGBT...

Ramai yang sudah tahu anak sulung Tun Dr Mahathir Mohamad Datuk Marina Mahathir penyokong kuat isu hak-hak golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) tapi apa pula pendirian adiknya Datuk Seri Mukhriz Mahathir?

Sehubungan dengan itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Penyakit PKR jangan dibawa ke dalam PH - PPBM

Seorang pemimpin PPBM mengingatkan sekutu mereka dalam PKR supaya lebih beradap dalam kata-kata mereka dan hanya bercakap tentang hal ehwal parti sendiri tanpa perlu memfitnah pemimpin parti lain dalam Pakatan Harapan (PH).

Wan Saiful Wan Jan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 498  tetamu dalam talian