19Oktober2018

Bekas exco Selangor calon PAS di Seri Setia

Dua hari sebelum penamaan calon PRK DUN Seri Setia di Selangor pada 18 Ogos ini, PAS menamakan Dr Halimah Ali sebagai calon mewakili parti itu dalam PRK yang akan diadakan 8 September ini.

Dr Halimah merupakan bekas anggota Exco kerajaan negeri Selangor dan bekas ADUN Selat Klang.  

Presiden

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Tiada keperluan kembalikan kuasa Agong - PM

Kerajaan tidak akan meminda semula Perlembagaan Persekutuan bagi mengembalikan kuasa kepada Yang di-Pertuan Agong atau Raja untuk meneliti dan memperkenankan sesuatu rang undang-undang (RUU).

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

BSH adalah BRIM tapi dengan bayaran lebih sedikit - Najib

Bantuan Sara Hidup (BSH) di bawah kerajaan Pakatan Harapan (PH) sebenarnya adalah merupakan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang merupakan inisiatif kerajaan Barisan Nasional (BN) dan diluluskan dalam Bajet 2018.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Gaji tak naik... penjawat awam kecewa

Pengu­muman Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Moha­mad dipercayai akan menge­ce­wakan pen­ja­wat awam di negara ini beri­­kutan tiada kenai­kan gaji bagi 2018.

Setiap tahun pen­jawat awam akan menantikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Iktiraf ulama, bukan komunis, kata Mufti Perak

Kerajaan wajib menolak cadangan pihak tertentu supaya mengkaji semula buku teks sejarah bagi mengiktiraf peranan komunis dalam perjuangan mencapai kemerdekaan negara kerana langkah itu akan menafikan sumbangan ulama, rakyat dan perajurit

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 434  tetamu dalam talian