20Januari2018

Lebih 5,000 syarikat ‘keras kepala’ tak bayar dan tipu GST…

Awas…syarikat-syarikat yang telah dikenalpasti ‘ keras kepala’ tidak bayar dan menipu dalam urusan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) setakat ini telah mengenal pasti lebih 5,000 syarikat dalam kategori itu sejak GST dilaksana pada 1 SApril 2015.

Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Fitnah media sosial... rumah Kor Ming diserbu SKMM

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia atau SKMM nampaknya mengotakan janji menyiasat dan bertindak tegas tanpa memilih bulu jika mereka merasakan berlaku perlanggaran akta atau dengan lain perkataan pihak tertentu melakukan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Katanya negara nak bangkrup...?

Dakwaan kononnya Malaysia menghadapi krisis ekonomi dan rakyat melarat hanyalah propaganda pembangkang untuk memberi gambaran buruk kepada kerajaan Barisan Nasional.

Ini kerana data-data yang dikumpul agensi kerajaan dan swasta menunjukkan bahawa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Mahfuz beri keterangan kes menghina Sultan Pahang...

Akibat bercakap tak pakai 'otak'... ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar dipanggil memberi keterangan di  Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah berhubung dakwaan menghina Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah dalam satu ceramah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Diana pertama kali muncul ketika Farid didakwa di mahkamah…

Buat pertama kali sejak riuh kes pelakon Datuk Farid Kamil mengamuk di balai polis Kota Damansara Khamis lalu,isterinya Datin Diana Danielle muncul untuk bersamanya.(Gambar Diana belakang Farid) 

Diana hadir semasa Farid dibawa ke Mahkamah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 535  tetamu dalam talian