19Mac2018

Bila nak selesai perlantikan Ketua Pakatan Harapan ?

Malaysia adalah negara yang “highly political”. Apa sahaja tindakan dan keputusan yang diambil akan adalah nanti ulasan politik muncul.

Kes orang hilang dan kes kemalangan jalanraya pun dikatakan ada kaitan dengan politik biarpun jelas ianya kes yang berbeza. Apa sahaja benda hendak dipolitikkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

Ezam, Khairuddin hanya 'haiwan politik' - Ahli Akademik

Pakatan Harapan sepatutnya mempertikaikan integriti kedua-dua pemimpin Parti NewGen iaitu Mohamad Ezam Mohd Nor dan Khairuddin Abu Hassan yang disifatkan sekadar ‘haiwan politik’  yang menumpukan kuasa semata-mata.

Kata Penganalisis politik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Berita Daily

Beauty and the Beast ajak penonton terima homoseksualiti

Masih belum reda isu tayangan filem Beauty and the Beast di Malaysia apabila ada netizen terus menerus mempersoalkan sebab filem tersebut tidak ditayangkan di pawagam negara ini.

Disebalik persoalan itu, seorang pensyarah Pengajian Media di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Aramco jadi sasaran terbaru selepas ECRL, Forest City dan Lynas

Kehadiran Raja Arab Saudi ke Malaysia baru-baru ini ternyata memberikan manfaat yang cukup banyak buat penduduk di negara ini bukan sahaja dari segi penambahan kuota haji malah kerjasama strategik antara Saudi Aramco dengan Petronas dalam projek

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

BR1M: Berjuta rakyat berpendapatn rendah terima manafaat...

Pendekatan kerajaan melaksanakan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) adalah bertujuan menolong 40 peratus rakyat yang berpendapatan rendah.

Misinya jelas, bukan hendak membeli undi dan bermotifkan politik.

Bantuan ini adalah jaringan sosial rakyat dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Khairul Amir
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 1441  tetamu dalam talian