17Julai2018

Isu tanah felda: Synergy Promenade saman Razali RM100 juta

Sebuah syarikat pemaju hartanah, Synergy Promenade Sdn Bhd (SPSB) menfailkan saman fitnah berjumlah RM100 juta terhadap bekas Anggota Parlimen Muar Datuk Seri Razali Ibrahim berhubung beberapa kenyataannya mengenai penglibatan SPSB sebagai pemaju utama projek Kuala Lumpur Vertical City (KLVC), di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Fokus laksana manifesto 100 hari, jangan 'u turn'

Pembukaan Parlimen hari ini bakal mencatat sejarah tersendiri apabila pertama kali dalam sejarah Malaysia Barisan Nasional berpindah ke blok pembangkang. Semoga Barisan Nasional dapat berperanan secara berkesan dalam memastikan semak dan imbang yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SYUKRI RAZAB

Air percuma di Johor hanya retorik PH

Kerajaan negeri Johor dibawah pentadbiran Menteri Besar, Datuk Osman Sapian telah mengumumkan pemberian air percuma kepada rakyat Johor. Yakni pemberian faedah sebanyak 10 meter padu percuma kepada 395,000 ribu rakyat Johor.

Tidak dinafikan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

Kenapa Richard beri nasihat kepada Shafie ? - Tun Hamid

Saya tidak akan berhujah sama ada menyokong atau menentang pelantikan Richard. Saya lebih suka menyerahkannya kepada Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman dan proses yang berikutnya.

Bagaimanapun, kepada mereka yang memuji melangit mengenai kesesuaian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tun Abdul Hamid Mohamad

Kerajaan perlu perkasakan pembekal bumiputera - Datuk Faiza

Syarikat Faiza Sdn Bhd berharap kerajaan mengkaji semula caj terhadap barangan keluaran syarikat bumiputera yang dibekalkan ke pasar raya, kata pengasasnya, Datuk Faiza Bawumi Sayed Ahmad.

Katanya kajian itu perlu bagi mengurangkan beban pembekal

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 523  tetamu dalam talian