17Oktober2018

Hala tuju akhir perdagangan sawit Malaysia

Pada 11 November 2018Perdana Menteri YAB Tun Dr Mahathir telah mengeluarkan kenyataan hangat berkaitan hala tuju perladangan kelapa sawit Malaysia. Jika diamati dengan teliti, kenyataan Perdana  Menteri bukanlah merujuk kepada penutupan semua lading-ladang kelapa sawit di seluruh tanah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ABDULLAH THAWAB BIN KASSIM

Hanya tinggal RM76 sahaja...

Rakyat Malaysia berbelanja lebih dalam perbelanjaan rumah tangga pada 2016, dengan mereka yang berpendapatan kurang RM2,000 mempunyai lebihan pendapatan hanya RM76.

Menurut laporan Institut Penyelidikan Khazanah (KRI), rakyat Malaysia tanpa mengira

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mana Menteri Besar dan kerajaan Johor?

Sebelum ini tidak sampai dua bulan menukaran kerajaan Barisan Nasional kepada kerajaan Pakatan Harapan sudah bermacam-macam kita dengar projek-projek untuk rakyat dibatalkan dan ditangguhkan.  Seperti biasa alasan klise yang sering digunakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Dhia Hani

DAP hina Melaka - lakonan yang mengalahkan Bollywood...

Pertama sekali, saya tidak memahami keperluan untuk tergesa-gesa memberi penghargaan kepada ahli ahli Yang Berhormat baru yang  belumpun  mempunyai sejarah perkhidmatan kepada negara. Namun itu adalah hak pemerintah Negeri.

2. Saya dapat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Siapa yang tidak rasional, sebenarnya?

Hari ini, Kit Siang memberitahu wartawan bahawa dia tidak mahu lagi membalas saya dalam isu gesaan mewujudkan pasukan siasatan khas di atas kes-kes pembunuhan yang Pakatan sering tuduh kononnya melibatkan saya selama ini.

Selepas saya berterima

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh FB Najib Razak
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 432  tetamu dalam talian