20Jun2018

Calon BN nyaris diserang peniaga air tebu...

Mungkin kerana terlalu taksub dengan parti politik pilihannya, seorang peniaga tebu di pasar malam Taman Kempas Sungai Petani bertindak menyerang calon Parlimen BN Datuk Shahanim Yusoff dan jentera Barisan Nasional (BN) yang sedang mengedar risalah kempem PRU14 di kawasan itu.

Bukan setakat itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Giliran poster Ketua Wanita MCA pula diconteng...

Nampaknya pembangkang cukup tertekan dengan kemaraan BN di banyak kawasan yang dulu dimenangi mereka sehingga semakin banyak pula kejadian sabotaj poster calon BN dilaporkan.

Yang terbaru adalah Ketua Wanita MCA Kebangsaan, Datuk Heng Seai Kie

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Malaysia yang saya tahu, dan ingin tunjukkan kepada dunia

Saya dilahirkan sebagai anak kesembilan dalam sebuah keluarga yang mempunyai sebelas adik beradik pada tahun 1964 dan dibesarkan di Kampung Tarom, sebuah kampung kecil di negeri Johor selatan. Seperti kebanyakan orang Melayu pada zaman saya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Abdul Wahid Omar

Hapus GST: Agenda rakyat atau tauke-tauke...?

Agenda menghapuskan GST adalah agenda golongan borjuis - peniaga, kelas menengah atas dan elit. Mereka paling banyak bayar GST dan paling kurang menggunakan kemudahan prasarana kerajaan seperti hospital dan sekolah.

Mereka hantar anak-anak ke

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD

Kor Ming, Kuan Yau biadab, kata Hasim Jasin

Tindakan Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming dan bekas Ketua DAP Bahagian Teluk Intan, Hee Kuan Yau yang menggunakan kata-kata kesat dan merendah-rendahkan orang Melayu serta Islam dalam ceramah mereka disifatkan sebagai keterlaluan dan biadab.
 

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 865  tetamu dalam talian