18Oktober2018

Parti-parti pembangkang Sabah bergabung dalam GBS

Badan Perhubungan UMNO Sabah bersetuju  dan menyokong penubuhan blok pembangkang, Gabungan Bersatu Sabah (GBS) di negeri ini.

Pengerusinya, Datuk Seri Hajiji Noor berkata, GBS merupakan pakatan pembangkang yang menyatukan parti-parti pembangkang sedia ada di negeri ini.

Katanya, GBS yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Intipan libatkan pantau telefon, e-mel, komunikasi peribadi - TMJ

Berdasarkan prinsip, saya tidak pernah mengambil jalan mudah. Saya percaya ia adalah tugas kami untuk bercakap benar dan tanpa mengira akibat dan kesannya.

Nampaknya dengan saya bersuara lagi sekali membuat setengah pihak kurang senang.

Seorang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Tunku Mahkota Johor

Guan Eng bebas: Pencabulan undang-undang paling hebat dekad ini

3.9.2018 terjadi satu lagi sejarah hitam di negara kita setelah satu persatu kepincangan pentadbiran kerajaan Malaysia Baharu berlaku di negara ini apabila kes yang melibatkan Menteri Kewangan digugurkan oleh Pejabat Peguam Negara tanpa menyatakan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Guan Eng bebas... menang tapi belum tentu bersorak

Tindakan Jabatan Peguam Negara menarik balik kes rasuah melibatkan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng telah mengejutkan seluruh negara sekaligus mendatangkan perspektif di kalangan rakyat telah berlaku selective prosecution atau pendakwaan terpilih di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh UMNO TEMERLOH

Bayar royalti minyak bulan ini - NGO R

Kerajaan Pakatan Harapan (PH) perlu membuktikan keseriusan dalam menyelesaikan isu tuntutan royalti minyak dengan membuat pembayaran pertama pada bulan ini.

Presiden Gabungan Profesional Tuntut Royalti, Pendaratan Minyak dan Gas ke Kelantan (NGO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 389  tetamu dalam talian