17Julai2018

UMNO kesal perutusan PM berbaur politik kebencian...

UMNO menyuarakan kekesalan dengan perutusan Aidilfitri Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang disifatkan berbaur politik dan cuba menghasut rakyat membenci parti itu dan Barisan Nasional (BN).
 
Unit Komunikasi Strategik Ibu Pejabat UMNO, dalam kenyataannya berkata, berbanding

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN UNIT KOMUNIKASI STRATEGIK UMNO

Tarif gas asli lebih tinggi pada 1 Julai...

Gas Malaysia Bhd akan menyemak semula tarif gas asli bagi sektor bukan tenaga di Semenanjung Malaysia bagi tempoh dari 1 Julai, 2018 hingga 31 Dis, 2018.
 
Pengedar gas asli itu berkata kerajaan telah meluluskan semakan semula itu pada 12

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kenyataan media CyberSecurity Malaysia...

CyberSecurity Malaysia, pusat pakar teknikal keselamatan siber nasional mengingatkan orang ramai khususnya pengguna Internet di seluruh Malaysia supaya lebih cakna mengenai keselamatan di alam siber pada musim perayaan ini.

Sehubungan itu, satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kenyataan media PAS berhubung isu Speaker DUN di Kedah

Kenyataan  Pengerusi Amanah(PAN) Kedah, Dato' Dr Ismail Salleh, dilihat lebih bersifat spekulasi dan keanak-anakan serta memperlihatkan beliau sebenarnya tidak memahami akan isu perlantikan Speaker Dun Kedah.

2. PAS Kedah melihat kenyataan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Projek saluran paip... Guan Eng hentilah berdrama

Dua projek saluran paip di Malaysia telah menjadi tumpuan kerana dakwaan Menteri Kewangan Lim Guan Eng bahawa kontraktor China itu dibayar lebih awal sebelum mencapai tahap pembinaan tertentu.

1. Apakah dakwaan Lim Guan Eng?

RM8.3 bilion atau 88%

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh AHMAD MOHAMAD
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 523  tetamu dalam talian