Ketika spekulasi kemungkinan Mac atau April ini pilhan raya umum ke 13, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sesekali membuat kenyataan bagi memanaskan ‘suhu’ PRU nanti yang dianggap ibu segala pilihan raya.
Apatah lagi beliau timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin semakin kerap turun padang bertemu bagi menyelesaikan masalah rakyat.
Terbaru ketika ucapan dalam program Turun Padang di Parlimen Wangsa Maju pagi Jummat, Pengerusi BN itu sama ada seloroh atau serius berkata, Tahun Baru Cina kali ini iaitu Tahun Naga, baik untuk pilihan raya.
"Mudah-mudahan tahun naga ini tahun yang beruntung. Tahun naga tahun baik untuk buat pilihan raya,” katanya di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chong Hwa, di Setapak.
Menyedari ramai pemimpin parti yang turut hadir di majlis itu seakan terpaku kenyataan itu, Najib menambah”... Ataupun tahun depan,".
Antara Hadir Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek, Naib Presiden MIC, M.Sarawanan yang juga Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar.
Turut mengiringi Najib adalah Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.
Perdana Menteri selain meninjau Parlimen Wangsa Maju turut ke Parlimen Bantar Tun Razak dan Lembah Pandai.
Perkara lain yang menarik mengenai lawatan Najib ke sekolah tersebut apabila beliau mebahasakan dirinya sebagai ‘Ah Jib Gor’ atau abang Najib dengan memberikan ang pow ‘besar; berupa peruntukkan RM2.5 juta bagi membina semula bangunan sekolah tersebut yang memakan belanja
RM12 juta.
"Saya sudah ada Facebook baru dalam bahasa Mandarin, Ah Jib Gor. Dalam tiga hari sudah ada 12,000 (pengikut).
"Mungkin dalam masa beberapa minggu lagi akan bertambah lagi penyokong Ah Jib Gor. Jadi sebagai Ah Jib Gor, saya kena bagi ang pow besarlah pada sekolah ini.
"Jadi ang pow saya bernilai 2.5 juta," katanya disambut tepukan gemurah pelajar sekolah dan penduduk setempat.
Dalam ucapannya itu juga Najib meminta rakyat jangan memperjudikan nasib dengan memberikan pemerintahan negara kepada pembangkang yang belum tentu dapat melaksanakan apa kerajaan sekarang sudah buat.
Katanya, hanya kerajaan BN sebagai kerajaan terbaik boleh perjuang masa depan rakyat.
“Sebab itu ahli parlimen Wangsa Maju (Wee Choo Keong) jadi sahabat baik BN, sebab dia yakin BN pilihan terbaik,” katanya merujuk Wee ahli parlimen PKR Wangsa Maju yang kini jadi wakil rakyat Bebas .
Wee turut mengikuti lawatan Najib ke Kampung Puah Lembah dan pasar pangsapuri Teratat Mewah dan SMJK Chong Hwa.
Hadir sama Ketua UMNO Wangsa Maju Datuk Dr Shafie Abdullah -20/1/2012- OLEH ROSLAN BIAN
IKLAN
Mari memancing udang di Pusat Memancing UdangGalah Tuah. 
Inginkan perfume original sila lawat dan like XINXARA. 
Iklankan Perniagaan/produk anda disini. Hubungi kami disini.
Iklankan Perniagaan/produk anda disini. Hubungi kami disini.
Iklankan Perniagaan/produk anda disini. Hubungi kami disini.
Iklankan Perniagaan/produk anda disini. Hubungi kami disini.
Blog 1 Malaysia
Other Thots - A Kadir Jarin
Kuda Kepang - Ruhani Ahmad
Dunia ... - Ibrahim Yahya
Chedet - Tun Dr Mahathir Mohammad
Cetusan - Dr Mohammad Khir Toyo
Peribumi Perkasa Negara
Teh Tarik Bersama YB
Syed Hamidalbar dot net
Ilustrasi - Salleh Tuh Said
Hafarizam Harun
Perisik Rimba
Syed Ali Alhabshee
YB Dato' Shahrir
Nota Shabery
Rembau Dot Net
AlifBaTa - Kamal Zalani
Direct to the point - Raduan Taib
Suara Dari Seberang - Reme Ahmad
Baca Jangan Tak Baca - Norzah
Di kubu gajah - Raja Ahmad Zainuddin
Asam Pedas - Noorhazilah Ismail
Rakyat Malaysia - Hambali Lauf
Itu bukan Anwar !!!- Wan Azizah







