22September2018

Sultan Selangor berkenan cadangan selaras had umur minimum perkahwinan 18 tahun

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan dengan cadangan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) untuk menyelaraskan had umur minimum perkahwinan orang Islam lelaki dan perempuan di negeri itu, daripada 16 kepada 18 tahun.
 
Sultan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Kempen pemilihan PKR: Modal besar geng Rafizi ‘kena potong’

Dari perkembangan terkini nampaknya diatas kertas tidak ada langsung ranjau dan duri yang boleh ganggu gugat laluan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri.
 
Tun Dr Mahathir Mohamad secara terbuka sudah kata akur dengan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Selamat Hari Merdeka ke 61…

Alhamdullilah syukur ke hadrat Ilahi kita masih berpeluang menikmati kebebasan ketenteraman dan hidup cara berharmoni.Bangun pagi dan dapat menghirup udara segar dengan damai adalah sesuatu yang perlu kita hargai.Jangan lupa semua ini tidak datang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Seperti diduga…Guan Eng bebas dari kes rasuah

 
Menteri Kewangan dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng boleh menarik nafas lega selepas dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Pulau Pinang pagi Isnin dari dua tuduhan kes rasuah yang selama ini menghantui karier politiknya.
 
Beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Sorok laporan CEP tindakan hipokrit PH

Tindakan kerajaan PH yang tidak berhasrat mendedahkan laporan Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) kepada umum bukan sahaja menimbulkan pelbagai tanda tanya malah menunjukkan mereka hipokrit.
 
Ketua Penerangan UMNO, Datuk Dr Shamsul Anuar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh MAHIRAH ZAKARIA

Najib jawab mengenai isu harta peninggalan Allahyarham Jamaluddin Jarjis RM2.1 billion

Saya melihat ramai bertanya mengenai harta peninggalan Allahyarham Tan Sri Dr Jamaludin Jarjis yang dianggarkan berjumlah RM2.1 bilion. Ada juga yang menuduh bahawa hubungan Allahyarham dengan saya ialah punca kekayaan Allahyarham.
 
Agak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN DATUK SERI NAJIB RAZAK

Palsu…mesej dakwa Muhyiddin letak jawatan

Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak letak jawatan sebagai Ahli Parlimen Pagoh dan mesej yang tular di media sosial mengenai hal itu adalah palsu.
 
Ini dinyatakan oleh Setiausaha Akhbar kepada Menteri Dalam Negeri itu, Hafiz Abdul Halim

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 402  tetamu dalam talian