25September2018

PRK DUN Balakong, DUN Seri Setia berlangsung serentak Sabtu...

Seramai 50,692 pemilih berdaftar bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia dan 62,160 pengundi di kawasan DUN Balakong akan menunaikan tanggungjawab memilih wakil rakyat baharu pada pilihan raya kecil (PRK) esok, Sabtu selepas 21 hari berkempen. 
 
Pusat mengundi akan dibuka

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Najib jawab senang saja untuk buktikan dakwaan Rafidah terhadapnya…

Isu dakwaan Tan Sri Rafidah Aziz  bahawa setiap inci tanah Kementerian Pertahanan dan tentera berjumlah 40,000 hektar telah diswastakan kepada tiga individu oleh pentabiran Datuk Seri Najib Tun Razak dulu jadi semakin panas.
 
Najib

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bazir wang rakyat... tangguh HSR 15 bulan, kena bayar RM45juta

Kerajaan Malaysia yang dipimpin oleh Pakatan Harapan (PH) membuat keputusan yang tidak bijak dan berhemah dalam membelanjakan duit rakyat selepas mahu menungguhkan projek keretepi laju KL-Singapura dengan membayar denda kepada negara itu.

Persoalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Lantikan Dr Maszlee Presiden UIAM dikaji semula…

Lantikan Menteri Pendidikan  Dr Maszlee Malik sebagai Presiden Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang telah cetuskan kontroversi akan dikaji semula.
 
Perdana Menteri  Tun Dr Mahathir Mohamad kata lantikan berkenaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

HSR: Singapura setuju tangguh ke Mei 2020 - Azmin

Singapura telah bersetuju untuk menangguhkan pembinaan Projek Keretapi Laju Kuala Lumpur-Singapura (HSR) sehingga akhir Mei 2020, kata Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.
 
Beliau berkata, berikutan permintaan Malaysia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Selepas 'perang' 60 tahun...Zahid dan pimpinan UMNO akan hadir Muktamar PAS di Kuala Terengganu

Apa yang jelas suasana adalah berbeza dengan kempen pilihanraya kecil (PRK) di Sungai Kandis baru ini.BN dan PAS telah melangkah jauh dalam memaparkan kerjasama yang semakin erat pada kempen PRK di Balakong dan Seri Setia.
 
Suasana ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Isu kerusi DUN Sungai Sibuga mungkin kosong beres...Musa Aman sudah angkat sumpah

KEMASKINI : Isu bekas Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman mungkin hilang kelayakan sebagai wakil rakyat  pada kerusi Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Sungai Sibuga jika tidak angkat sumpah hingga 11 September ini tidak lagi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 325  tetamu dalam talian