19Julai2018

UMNO kemuka rayuan kepada SPRM untuk guna wang akaun dibekukan – Zahid

UMNO telah mengemukakan permohonan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) agar sebahagian daripada akaun parti yang dibekukan dapat diguna untuk tujuan pentadbiran dan pembayaran gaji.
 
Naib Presiden UMNO yang menjalankan tugas presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh UMNO-ONLINE

Tak wajar guna AMLA siasat akaun UMNO, kata Shahrir

Tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberukan akaun UMNO untuk disiasat di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLA) adalah tidak wajar kerana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Presiden UMNO…debaran menanti siapa yang jadi pilihan?

 
Sekalipun berlangsung dalam suasana baru kalah pilihanraya umum ke 14 pada 9 Mei lalu,diselubungi pula hu ha siasatan keatas isu 1MDB dan terbaru gegaran akaun UMNO kena beku…pemilihan jawatan utama UMNO hari ini tetap menjadi tumpuan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Noh letak jawatan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor..nak jaga Tanjong Karang saja

Tan Sri Noh Omar mengambil tanggongjawab atas kekalahan teruk UMNO di Selangor pada PRU14 dengan mengumumkan perletakan jawatan sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor yang disandang beliau sejak 2013.
 
Beliau berkata demikian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Zeti ganti Wahid Pengerusi PNB…

Bekas Gabenor Bank Negara yang kini ahli penal penasihat kerajaan Pakatan Harapan,Tan Sri Zeti Akhtar Aziz telah dilantik sebagai Pengerusi Permodalan Nasional Berhad (PNB) mengantikan Tan Sri Wahid Omar yang bersara.
 
Wahid yang sebelum

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Beku akaun : Siasat saya…jangan jadikan parti politik mangsa-Najib

[Gambar - Datuk Seri Najib Tun Razak sedang buang undi untuk pemilihan UMNO di UMNO Bahagian Pekan Sabtu.Beliau kekal sebagai Ketua UMNO Bahagian itu selepas menang tanpa bertanding.} 
 
Sementara itu bekas Perdana Menteri mengeluarkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Beku akaun: Pemuda UMNO dakwa parti ditekan untuk lumpuhkan suara Melayu-Islam...

 

Kerajaan Pakatan Harapan (PH) menekan UMNO dengan berbagai tindakan termasuk membekukan akaun dan mungkin diharamkan selepas ini adalah melampau kata Ketua Pemuda UMNO Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki.

Beliau menegaskan ia merupakan usaha

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh KENYATAAN PEMUDA UMNO MALAYSIA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 746  tetamu dalam talian