29Julai2015

Bertindak cepat selesai isu-isu semasa - Tun Abdullah

Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi meletakkan harapan barisan kabinet baharu dapat bertindak cepat dalam menyelesaikan isu-isu semasa.Beliau berkata rakyat menanti perubahan dan kebaikan yang akan dilaksanakan barisan kabinet baharu itu.

"Kalau tunggu-tunggu akan membawa lebih banyak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Apa cerita sidang akhbar Muhyiddin ?

Banyak spekulasi dan khabar angin yang tersebar sebelum Tan Sri Muhyiddin Yassin mengadakan sidang akhbar pertama selepas digugurkan sebagai Timbalan Perdana Menteri di rumahnya di Damansara Rabu.

Ada yang bawa mulut konon kemungkinan beliau akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH

PAS harap kabinet baharu jalankan tanggungjawab dengan adil, telus - Hadi

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berharap barisan Kabinet baharu dapat terus menjalankan tugas dan tanggungjawab dengan adil dan telus.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Apandi Ali dilantik Peguam Negara ganti Gani Patail

KEMASKINI Bekas Hakim Mahkamah Persekutuan, Tan Sri Mohamed Apandi Ali, 65 dilantik sebagai Peguam Negara berkuat kuasa 27 Julai 2015, kata Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa.

Beliau menggantikan Tan Sri Abdul Gani Patail sebagai Peguam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

PM umum rombakan Kabinet: Muhyiddin gugur TPM... Zahid ganti

Dalam langkah luar jangkaan, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak membuat rombakan kabinet dengan mengugurkan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Timbalan Perdana menteri dan melantik Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai TPM yang baru.

"Keputusan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI

Pejabat PM minta semua termasuk TPM sabar tunggu hasil siasatan 1MDB...

 

[ Datuk Seri Najib Tun Razak bersalam dengan Tan Sri Muhyiddin Yassin sewaktu mereka hadir di rumah terbuka Aidilfitri CIMB di Kuala Lumpur Isnin malam - gambar The Star ] Pejabat Perdana Menteri (PMO) petang Isnin mengeluarkan satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 728  tetamu dalam talian