02September2014

Isu PPS: Mereka cabar Ketua Polis Negara tahan mereka... - Dr Mahathir

Tindakan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang mencabar Ketua Polis Negara secara terbuka terus dibidas termasuk oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bekas Perdana Menteri itu menyifatkan penahanan 156 ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) di Pulau Pinang oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh

Isu PPS : Guan Eng yang cabar KPN bertindak...jadi KPN bertindak - Zahid Hamidi

[TERBARU : Kecuali ADUN DAP RSN Rayer yang ditahan petang Isnin,semua 156 ahli PPS yang ditahan Ahad selesai dibebaskan secara berperingkat dengan jaminan polis Isnin malam] Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid Hamidi berdiri teguh dibelakang

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bila giliran saya akan ditangkap - Guan Eng

Ini yang dikata nak tunjuk lagak tak bertempat.Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang terus mempertahankan Pasukan Peronda Sukarela,Isnin sudah cabar pula Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berdebat cara terbuka dengannya isu pasukan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Isu PPS: Ibarat sudah langgar lampu merah...masih nak melawan polis

Ingat balik bagaimana DAP akhirnya terpaksa adakan pemilihan semula barisan pimpinan utama parti itu pada September 2013 selepas Pendaftar Pertubuhan (ROS) memutuskan pemilihan yang diadakan pada hujung tahun 2012 tidak sah.

Keputusan itu dibuat

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Mat Taib akui 'nyawa' PAS di Selangor bergantung pada pengundi Cina...

Ini baru isu Menteri Besar Selangor.Bagaimana pula nanti PAS hendak bersilat dengan PKR dan DAP dalam soal hajatnya nak bawa rang undang-undang persendirian mengenai Hudud ke Parlimen tidak lama lagi.

Bayangkan situasinya,khususnya dengan DAP yang

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh QURNISHA HAMKA

PM-Dr Mahathir curi perhatian di Dataran Merdeka...

Gambar Datuk Seri Najib Tun Razak bersalaman mesra dengan Tun Dr Mahathir Mohamad ini tentu sekali menarik kalau dilihat dalam konteks isu semasa.

Detik ini mencuri perhatian ramai Perdana Menteri dan bekas Perdana Menteri ini bersua di atas pentas

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Isu Pasukan Peronda Sukarela Pulau Pinang: Bila Guan Eng sudah main cabar...

Ini sudah lebih.Apa hal Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng nak tunjuk power sampai main cabar Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berhubung isu Pasukan Peronda Sukarela (PPS) di negeri itu.

Jumaat Khalid beri amaran polis akan tahan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 1252  tetamu dan tiada rakan dalam talian