28Mei2015

Bos 1MDB nafi tipu Bank Negara

Ketua Pegawai Eksekutif 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Arul Kanda Kandasamy Khamis menafikan dakwaan beliau mengemukakan penyata bank palsu kepada Bank Negara Malaysia.

"Kami kesal atas Sarawak Report, blog dalam talian, yang terus melaporkan maklumat palsu dan dakwaan tidak benar ke atas

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh

Teka teki agenda di sebalik provokasi melampau DAP terhadap PAS...

Mengapa DAP memberi tekanan politik yang teruk kepada PAS akhir-akhir ini? Adakah kerana hendak berkempen untuk calon tertentu menang dalam pemilihan parti itu dalam Muktamar PAS 4 hingga 6 Jun ini. Atau ada ada agenda lebih besar lagi?

Benarkah

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh HELME HANAFI

Jawapan terbaru Najib terhadap kritikan Mahathir…termasuk dakwaan pasal cincin RM24 juta

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Rabu menjawab lagi dakwaan Tun Dr Mahathir Mohamad terhadapnya termasuk isu dakwaan cincin RM24 juta konon dibeli isterinya, Datuk Seri Rosmah Mansor .

Menerusi blog rasminya

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

12 anggota polis ditahan kes penemuan kubur di Wang Kelian

Seramai 12 orang anggota polis ditahan dipercayai terbabit kes pemerdagangan manusia berikutan penemuan kawasan perkuburan dan kem pelarian di Bukit Wang Burma Perlis, Padang Besar.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh NUR ASLINDA NASIR

Dilema PAS menjelang hari penentuan...

Seminggu lagi lebih 1300 perwakilan PAS seluruh negara akan buat buat penentuan. Satu memutuskan barisan pimpinan baru menerusi pemilihan di muktamar yang akan berlangsung di Kuala Selangor dari 4 hingga 6 Jun ini.

Namun yang lebih menarik dari itu

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh HELME HANAFI

Jumlah aset 1MDB sudah diaudit RM51.4 bilion

Jumlah keseluruhan aset 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang telah diaudit bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac, 2014 adalah RM51.4 bilion, menurut jawapan bertulis yang diedarkan di Dewan Rakyat.

Ia merangkumi aset semasa bernilai RM19.5 bilion

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh BERNAMA

1MDB: Jangan keliru dengan pendirian Pemuda UMNO - Khairy

Pemuda UMNO Malaysia tetap mahu siasatan menyeluruh keatas isu 1MDB sehingga segalanya terjawab,namun harap pendirian ini tidak disalah anggap sebagai lawan Perdana Menteri.

"Jangan keliru dengan apa yang ada di depan kita hari ini. Isunya bukan

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh LUKMAN ABDULLAH
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 1253  tetamu dalam talian