06Mac2015

Tak boleh cara itu...nak cuba cara ini pula agar 'suara' Anwar kedengaran di Parlimen

Entahlah dibawah peraturan Parlimen mana yang nak digunapakai.Sebelum ini tidak pernah dengar ada orang boleh cakap dalam perbahasan di Dewan Rakyat bagi pihak orang lain.

Namun bagi Pakatan dan PKR mereka seolah merasa dunia mereka yang punya dan semua peraturan kena ikut kehendak semberomo

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Takat lawan calon Bebas... PAS diramal menang mudah PRK DUN Chempaka

Banyak pihak menjangkakan PAS berhadapan laluan mudah untuk mengekalkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka, Kelantan pada pilihan raya kecil (PRK) kerusi itu 22 Mac ini.

Mereka berpandangan ini kerana seteru politiknya, Barisan Nasional

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh Mohd Hisham Abdul Rafar

PM ambil langkah berani matikan tomahan pasal IMDB...

Tidak ada apa yang nak di sorok.Kini semuanya terbuka.Setelah berdepan berbagai tuduhan berkaitan 1Malaysia Development Bhd (1MDB),Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil langkah berani untuk membuktikan semua itu tidak betul.

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh ROSLI ISMAIL

Kemelut MIC: Pemilihan MIC diteruskan walaupun kes dirujuk ke mahkamah

Langgar... berpatah arang berkerat rotan... nampaknya Timbalan Presiden MIC, Datuk Seri Dr S Subramaniam terpaksa mengambil sikap tegas berdepan dengan ding dong ding dong dalam kemelut kepimpinan MIC.

Dalam majlis taklimat krisis MIC bersama media

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh

Militan IS....ini kes berat

Sekalipun pelbagai peringatan dan nasihat sudah diberi oleh pihak berkuasa,namun masih ada mereka yang sengaja nak cari bala menyertai kumpulan militan Negara Islam (IS) di Syria.

Apa yang agak mengejutkan ialah pendedahan mengenai penyertaan enam

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Dr Dzulkefly Ahmad pula diserang...apakah ini ada kaitan pergeseran dalaman PAS?

[ GAMBAR - Dr Dzulkefly sedang peluk Dr Hatta Ramli sewaktu pergelutan di satu himpunan anjuran Pakatan di Kuala Lumpur tidak lama dulu ] .Sekali lagi timbul tandatanya ini kerja siapa? Apakah ada kaitan dengan pergolakan dalaman PAS menjelang

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Segalanya mahu 'diliwat'...

Cuba tanya sana sini.Ada yang merasa nak termuntah melihat segalanya hendak 'diliwat' sesuka hati manakala ramai juga yang berpendapat masanya sudah sampai kerajaan kena hentak kaki bertegas hadapi cacamarba ini.

Siapa yang tak rasa begitu kalau

Baca Selanjutnya...

 • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

 • Domestic
 • Overseas
 • Entertaiment
 • Politics

Kami mempunyai 826  tetamu dalam talian