21September2017

pca-parlimen513

Akta Pencegahan Jenayah: Pembangkang riuh kosong...

Pagi Isnin berhampiran Tasik Perdana Kuala Lumpur, sekumpulan lebih kurang 20 individu 'melalak' kononnya mahu menjadi jaguh hak asasi manusia di negara ini. Wajah-wajah yang sama, yang selalu rakyat Malaysia tengok dalam siri demonstrasi anti kerajaan.

Mereka berarak dari situ ke bangunan Parlimen

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
umno-bn-malaysia

Malaysia: Jasa UMNO yang cuba dipadamkan...

Malaysia yang wujud hari ini merupakan hasil evolusi sebuah kerajaan Melayu-Islam, yang berakar-umbi dari Kesultanan Melayu Melaka.

2. Asas kerajaan ini adalah Islam yang merupakan idealogi Negara dan bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
blackout513xx

Tanda tanya menjelang Blackout KL...

Menjelang Sabtu, ramai tertunggu-tunggu apa akan jadi di perhimpunan Blackout KL yang akan diadakan di Padang Merbok esok. Perhimpunan tersebut tidak dibenarkan oleh pihak berkuasa, tapi mengenali cara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan PKR, mereka akan redah juga.

Persoalannya apakah pihak berkuasa akan bertindak tegas...melihat kepada belasan siri perhimpunan di seluruh negara selepas PRU13 lalu, nampak gayanya macam puak-puak pembangkang boleh buat apa saja.

Semua tahu 'wayang tinggi' yang dipentaskan oleh Anwar ini, ia bermula sebelum PRU13 lagi. Ia bermula dengan pembohongan bersiri mengenai penipuan pilihanraya yang kononnya didalangi SPR.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
anwar-najib513

Al kisah...tiba-tiba muncul khabar angin Najib nak tawar Anwar jawatan TPM

Ada cakap-cakap kata ini mungkin satu kepakaran Datuk Seri Anwar Ibrahim yang ramai tidak sedar. Semua ini gara-gara Ketua Umum PKR itu selalu dilihat ada saja akai untuk pastikan cerita mengenai 'kehebatan' sepak terajang politiknya dikagumi dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
pru-posterkhalidxxx513

Meriah...cukup meriah ....pilihanraya facebook

Nampak gayanya laman facebook jadi meriam dan peluru yang cukup hot dalam era PRU13 ini.Bayangkan angka rasmi akaun facebook yang didaftarkan di Malaysia pada Oktober 2012 adalah 13,167,180.

13 juta...wow, bodoh sangat kalau siapa tak mahu guna

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh HELME HANAFI
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 968  tetamu dalam talian