20Jun2018

ikon-catatan-odah-150xxx

Wow... Shila Amzah semakin mengancam selepas bertudung

Tahniah diucapkan buat Shila Amzah yang jadi Juara Asian Wave 2012. Untuk pengetahuan, Asian Wave ini adalah pertandingan peringkat Asia Pasifik untuk mencari bintang, sama juga macam Asia Bagus dulu, ingat tak?

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ikon-catatan-odah-150xxx

Apabila Afdlin 'balun' stesen TV....

BARU Semua orang kenal Afdlin Shauki. Dulu dia bermula sebagai penyanyi, komposer, selepas itu jadi pelakon, pelawak dan pengarah. Tapi dalam banyak bakat yang ada padanya, saya tertarik dengan bakatnya sebagai penulis. Jika anda singgah ke blognya yang dinamakan, Selambakodok, anda akan tahu kenapa.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
lisayusri2

Lisa kata Yusry tak suka berbuka di luar... susah solat!

Belum seminggu berpuasa, sudah penuh jadual dengan jemputan buka puasa. Buffet  buka puasa sekarang ini bukan murah, beratus, Ada yang satu kepala sampai RM150…mak datuk, makan apa agaknya tu? Inilah tanda negara yang makmur.

Cakap pasal buka puasa, ketika berbual dengan Lisa Surihani, dia kata dia dan suaminya kalau ada pilihan, lebih suka berbuka di rumah saja.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
abby1

‘Ustazah’ Abby Abadi...apa hal meroyan tak sudah ni?

ADA artis yang dulunya malu-malu kucing nak bercakap, sekarang dah jadi ‘ustazah’. Siapa lagi kalau bukan Abby Abadi yang dulu bukan main susah nak bercakap masa dia jadi gadis pembuka abjad dalam siri Roda Impian. Sebagai penulis skrip, saya selalunya bergantung banyak pada Halim Othman untuk bagi "punch line" masa penutup show. Selalunya yang bercakap hanya Halim sebab Abby susah bercakap ngalahkan ada emas dalam mulut.Lebih-lebih dia senyum pada kamera.

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
ikon-catatan-odah-150xxx

Masterchef Celebrity...mulut tempayan mana boleh ditutup

TAHNIAH kepada Datuk Fazley yang diangkat sebagai Juara Masterchef Celebrity Malaysia yang disiarkan Isnin lalu . Ramai yang suka rancangan ini kerana ia adalah yang pertama seumpamanya. Sesuatu yang baru, sudah tentu dapat perhatian, tambahan pula ia memberikan pelbagai warna sifat dan perangai

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SAODAH ISMAIL
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 785  tetamu dalam talian