26September2018

Di sebalik perlantikan Ketua Hakim Negara

Pelantikan Ketua Hakim bukan dalam kalangan orang Islam dan Melayu tidak menyalahi peruntukan Perlembagaan Negara, tetapi ia luar daripada kebiasaan yang mencetuskan kebimbangan dalam kalangan masyarakat Islam dan Melayu di negara ini.

Felo Penyelidik (Undang-undang dan Perlembagaan) Universiti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hidang babi untuk wartawan... ini alasan penganjur!!!

Ingat hanya akhbar Cina sahaja yang datang buat liputan menjadi punca babi dihidangan di meja untuk petugas media dalam satu program kerajaan negeri di Melaka Rabu malam.

Kisah tersebut mencuit hati selepas berbagai pihak membantah tindakan yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Ekonomi Malaysia menyederhana pada separuh kedua 2018

Ekonomi Malaysia dijangka terus menyederhana dalam separuh kedua tahun ini berikutan eksport yang perlahan, dasar monetari ketat di ekonomi-ekonomi utama serta peningkatan ketegangan perdagangan.

RHB Research Institute Sdn Bhd berkata pertumbuhan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Peguam Rosmah bertindak... minta polis tunjuk geledah cari barang apa?

Selepas ditekan, dihina dan berdepan permainan persepsi, isteri kepada Datuk Seri Najib Razak, Datin Seri Rosmah Mansor mula membela diri dengan melantik peguam bagi melindungi kepentingannya.

Beliau menegaskan bahawa semua barangan kemas yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

"Kita tahu Harapan berbohong kepada rakyat," - Najib

Pakatan Harapan (PH) didakwa berbohong kepada rakyat selepas manifesto dijanjikan berkaitan menurunkan harga minyak petrol masih belum dapat dilaksanakan, kata bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Najib berkata, janji tersebut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 399  tetamu dalam talian