22September2018

MH17: Misi getir 'The Dozen Person'

Memasuki zon perang dengan ‘tangan kosong’, tanpa sebarang senjata api bagi melindungi keselamatan diri antara pengalaman getir terpaksa ditempuh Ketua Perunding The Dozen Person, Kolonel Mohd Sakri Hussin, dalam penugasan MH17.

Kini bertugas sebagai Ketua Penolong Pengarah Kanan (Bahagian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tun Mahathir kesal rakyat tolak projek kereta baru...

Hasrat Tun Dr Mahathir Mohamad untuk buat memuakan projek kereta baru terbantut selepas tidak mendapat sokongan orang ramai.

Berikutan itu Dr Mahathir melahirkan perasaan kesal kerana ideanya untuk mewujudkan kereta nasional kedua nampaknya kurang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Di sebalik perlantikan Ketua Hakim Negara

Pelantikan Ketua Hakim bukan dalam kalangan orang Islam dan Melayu tidak menyalahi peruntukan Perlembagaan Negara, tetapi ia luar daripada kebiasaan yang mencetuskan kebimbangan dalam kalangan masyarakat Islam dan Melayu di negara ini.

Felo

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan PH teruskan projek yang dirancang BN

Ada yang ditukar nama, ada yang diubah logo tapi boleh kata semua projek yang di kerajaan BN dulu dilaksanakan Pakatan Harapan (PH) walaupun mereka pernah mengkritik projek-projek ini.

Misalnya Klinik 1 Malaysia dijenamakan semula sebagai Klinik

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hidang babi untuk wartawan... ini alasan penganjur!!!

Ingat hanya akhbar Cina sahaja yang datang buat liputan menjadi punca babi dihidangan di meja untuk petugas media dalam satu program kerajaan negeri di Melaka Rabu malam.

Kisah tersebut mencuit hati selepas berbagai pihak membantah tindakan yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 337  tetamu dalam talian