23September2018

Formula royalti minyak PH mengurangkan pendapatan negeri...

Bukannya bertambah sebaliknya makin kurang... itulah hakikatnya 'janji' PH berkaitan pemberian 20 peratus royalti minyak ke negeri-negeri pengeluar petroleum seperti Sarawak, Sabah, Kelantan dan Terengganu.

Tun Dr. Mahathir Mohamad menjawab soalan daripada ahli-ahli Parlimen Kelantan, Sarawak dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hina Nabi: Pemuda UMNO buat laporan polis terhadap Balan Pillai

Pemuda UMNO Nibong Tebal dan Gerakan Belia 4B Kawasan Nibong Tebal  membuat laporan terhadap pemilik akaun Facebook bernama Balan Pillai berhubung kenyataannya yang didakwa menghina Nabi Muhammad SAW dan agama Islam.

Laporan polis itu dibuat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apa cerita... Penduduk 'dihalau' dari tanah yang diduduki sejak empat generasi

Sekumpulan penduduk di Kampung Bakar Sampah, Kota Sarang Semut dekat Alor Setar memohon kerajaan negeri memberi penjelasan berhubung status sebenar tanah yang mereka duduki susulan notis kosongkan rumah yang diterima daripada sebuah syarikat mengaku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ringgit menjunam minggu depan...

Ringgit meneruskan aliran menurunnya berbanding dolar AS minggu depan berikutan pertumbuhan ekonomi Amerika Syarikat yang lebih kukuh serta jangkaan kenaikan kadar faedah secara beransur-ansur oleh Rizab Persekutuan, kata penganalisis.

Ketua

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Apa jadi bila harga barang tak turun tapi cukai berkurangan...

Menteri Kewangan Lim Guan Eng dan MP Bangi Ong Kian Ming cakap SST akan mengurangkan beban rakyat. Makna kata lain harga barang akan turun. Korang jangan tepok tapi gelak. Haaa gelak. Kenyataan itu mengarut dan merepek.

Harga barang tidak akan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Najib Saahari
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 324  tetamu dalam talian