20September2018

Hadkan kemasukan kereta import langkah ke belakang - MAA

Tindakan kerajaan Pakatan Harapan yang mahu menghadkan kemasukan kereta dari luar negara ke dalam pasaran tempatan adalah satu langkah ke belakang bagi pertumbuhan industri automotif negara, kata Persatuan Automotif Malaysia (MAA).

Presiden MAA, Datuk Aishah Ahmad berkata perlu ada tahap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Polis puji penganjur Himpunan Kebangkitan Ummah

Lain kali buat macam ini lagi... Polis berharap Himpunan Kebangkitan Ummah yang diadakan di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, Kuala Lumpur, Sabtu menjadi contoh baik kepada penganjuran perhimpunan aman oleh badan bukan kerajaan.

Timbalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Perkasa sertai Himpunan Ummah di Kelab Sultan Sulaiman Sabtu ini

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) menyertai 300 NGO Islam bagi menyuarakan ketidakpuasan hati orang Melayu dengan beberapa tindakan awal kerajaan Pakatan Harapan sejak mengambil tampuk pemerintahan negara.

Setiausaha Agung Perkasa, Syed

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ketirisan cukai SST dianggarkan lebih RM10 billion

Menteri Kewangan di Parlimen baru-baru ini telah mengakui bahawa cukai SST adalah tidak telus berbanding GST. Akibat daripada hal ini, akan berlaku ketirisan kepada hasil kutipan cukai Kerajaan. Namun katanya lagi harga barangan akan tetap

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh ISHAM JALIL

Formula royalti minyak PH mengurangkan pendapatan negeri...

Bukannya bertambah sebaliknya makin kurang... itulah hakikatnya 'janji' PH berkaitan pemberian 20 peratus royalti minyak ke negeri-negeri pengeluar petroleum seperti Sarawak, Sabah, Kelantan dan Terengganu.

Tun Dr. Mahathir Mohamad menjawab soalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 343  tetamu dalam talian