20Jun2018

Minggu lepas... RM2.48 bilion keluar dari Malaysia - MIDF

Setiap hari, ketika rakyat disaksikan dengan 'drama' di rumah Datuk Seri Najib Razak, pasaran ekuiti tempatan sedang susut dengan ketara.

Pelabur asing yang masih terkejut dengan keputusan pilihanraya telah menarik keluar modal bernilai RM2.48 bilion pada minggu lepas.

Menurut MIDF Research, ia

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tuntut janji kaji semula Grab...

Menjelang hari pengundian dalam kempen pilihanraya umum baru-baru ini, Tun Dr Mahathir Mohamad ada berjanji akan mengkaji semula perkhidmatan Grab Car.

Berikutan itu, sebuah syarikat teksi pada Isnin mahu kerajaan Pakatan Harapan (PH) agar

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tiada cadangan tubuh RCI siasat FELDA

Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) hari ini menegaskan adalah salah untuk menyatakan Majlis itu mempersetujui penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat isu berkaitan Felda.

CEP menyatakan demikian menerusi satu kenyataan hari ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Fitnah jahat: Ketika senjata makan diri!!!

Tindakan biadab menularkan gambar palsu konon harta mewah milik Datuk Seri Najib Tun Razak dirampas polis akhirnya ‘memakan’ diri sendiri!

Malah beberapa foto yang tular menunjukkan pelbagai jam tangan, beg tangan mewah, jongkong emas dan sejumlah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Fikirlah: Jangan sia-siakan amanah rakyat

Setelah sekian lama ternanti-nanti dengan pelbagai tekaan mengenai keputusan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) , akhirnya kini kita tahu siapa yang akan menerajui kepimpinan negara untuk tempoh lima tahun akan datang.

Tahniah diucapkan kepada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Sakini Mohd Said
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 820  tetamu dalam talian