20Jun2018

CUEPACS persoal PM umum berbeza dengan kelulusan Parlimen

Jangan main silap mata... Bayaran khas RM500 untuk penjawat awam yang diluluskan Parlimen menerusi Bajet 2018 pada 27 Oktober tahun lalu disifatkan perangkaan rasmi negara.

Presiden Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda berkata, bayaran khas bagi membantu lebih 1.6

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mahathir umum bonus penjawat awam hari ini...

Kira-kira 1.6 juta penjawat awam dijangka menerima bonus sebanyak RM500 sebagai bayaran khas Aidilfitri 2018 pada 7 Jun ini.

Penetapan bayaran itu akan dibuat kepada pegawai lantikan tetap, sementara dan kontrak perkhidmatan.

Tetapi, pekerja

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

JMM serah 13 kes laporan rasuah Tun Mahathir kepada SPRM

Di sebalik tekanan memuncak yang dihadapi pemimpin-pemimpin UMNO selepas kalah PRU14, NGO Jaringan Melayu Malaysia (JMM) meneruskan perjuangan mereka dengan menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuka semula 13 kes laporan rasuah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Selepas JASA... Pemuda Pakatan harap BTN juga dimansuhkan

Lepas satu-satu... jika sebelum ini agensi Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) antara yang jadi mangsa politik kerajaan baru Pakatan Harapan... terkini Biro Tatanegara (BTN) pula jadi sasaran mereka.

Ini selepas Bernama melaporkan kenyataan Ahli Parlimen

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Ini kaedah caruman KWSP untuk suri rumah...

Caruman KWSP untuk suri rumah merupakan janji utama atau janji 100 hari Pakatan Harapan dalam manifesto mereka... ramai yang tertanya-tanya macam mana mereka hendak laksanakan.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 818  tetamu dalam talian