22September2018

Tarikh mengundi bagi pemilihan PKR negeri-negeri

Kelantan dan Terengganu menjadi dua negeri terawal untuk para ahlinya mengundi pada Pemilihan PKR 2018 iaitu pada 14 September ini manakala Negeri Sembilan, Melaka dan Pahang dijadualkan pada keesokannya.

PKR dalam laman sesawang rasminya, memberitahu, tarikh pemilihan bagi ahli-ahli di Johor pula

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Polis Thai bebaskan empat nelayan Malaysia

Polis wilayah Satun telah mengeluarkan dan menghantar pulang empat nelayan Langkawi yang didakwa diculik oleh sekumpulan lelaki bersenjata di perairan Pulau Langgun, berhampiran pulau pelancongan itu.

Ketuanya Maj Gen Suphawat Tapkiew berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musa Aman perlu angkat sumpah sebelum 11 September...

Persoalan tempoh masa yang diberikan untuk Tan Sri Musa Aman akan mengangkat sumpah ADUN terjawab pada Rabu selepas Speaker DUN Sabah Datuk Syed Abas Syed Ali memutuskan ianya perlu dilakukan sebelum 11 September ini.

Bekas ketua menteri Sabah itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hanya 20 markah untuk 100 hari PH - Suaram

Suara Rakyat Malaysia (Suaram) hanya memberikan 20 markah untuk kad laporan janji 100 hari kerajaan Pakatan Harapan (PH) ketika membentangkannya kepada media dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Khamis.

Angka itu jelas menunjukkan bahawa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

KPN cabar undang-undang bahasa rasmi - NGO

Ketua Polis Negara Tan Sri Mohammad Fuzi Harun didakwa mencabar undang-undang bahasa rasmi negara selepas mengarahkan PDRM menggunakan bahasa Inggeris bagi taklimat dan operasi harian mereka.

Perkara tersebut dibangkitkan oleh Presiden Akademi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 348  tetamu dalam talian