18Jun2018

Musa Aman kini dapatkan rawatan, tidak pernah lakukan perjalanan secara tidak sah - peguam

Bekas ketua menteri Sabah Tan Sri Musa Aman kini mendapatkan rawatan perubatan dan tidak melakukan perjalanan ke luar negara secara tidak sah.
 
Tanpa memberitahu apakah yang dihidapi dan di mana beliau mendapatkan rawatan, peguamnya Zahir Shah berkata Musa dinasihatkan oleh doktor

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

CUEPACS persoal PM umum berbeza dengan kelulusan Parlimen

Jangan main silap mata... Bayaran khas RM500 untuk penjawat awam yang diluluskan Parlimen menerusi Bajet 2018 pada 27 Oktober tahun lalu disifatkan perangkaan rasmi negara.

Presiden Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Selepas JASA... Pemuda Pakatan harap BTN juga dimansuhkan

Lepas satu-satu... jika sebelum ini agensi Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) antara yang jadi mangsa politik kerajaan baru Pakatan Harapan... terkini Biro Tatanegara (BTN) pula jadi sasaran mereka.

Ini selepas Bernama melaporkan kenyataan Ahli Parlimen

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mahathir umum bonus penjawat awam hari ini...

Kira-kira 1.6 juta penjawat awam dijangka menerima bonus sebanyak RM500 sebagai bayaran khas Aidilfitri 2018 pada 7 Jun ini.

Penetapan bayaran itu akan dibuat kepada pegawai lantikan tetap, sementara dan kontrak perkhidmatan.

Tetapi, pekerja

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

JMM serah 13 kes laporan rasuah Tun Mahathir kepada SPRM

Di sebalik tekanan memuncak yang dihadapi pemimpin-pemimpin UMNO selepas kalah PRU14, NGO Jaringan Melayu Malaysia (JMM) meneruskan perjuangan mereka dengan menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuka semula 13 kes laporan rasuah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 834  tetamu dalam talian