20Ogos2018

Hanya 20 markah untuk 100 hari PH - Suaram

Suara Rakyat Malaysia (Suaram) hanya memberikan 20 markah untuk kad laporan janji 100 hari kerajaan Pakatan Harapan (PH) ketika membentangkannya kepada media dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Khamis.

Angka itu jelas menunjukkan bahawa lebih separuh daripada 10 janji yang perlu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Musa Aman perlu angkat sumpah sebelum 11 September...

Persoalan tempoh masa yang diberikan untuk Tan Sri Musa Aman akan mengangkat sumpah ADUN terjawab pada Rabu selepas Speaker DUN Sabah Datuk Syed Abas Syed Ali memutuskan ianya perlu dilakukan sebelum 11 September ini.

Bekas ketua menteri Sabah itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

LGBT: Mujahid mohon maaf, tarik semula kenyataan tandas awam

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa memohon maaf dan menarik semula kenyataan yang kurang sesuai yang dibuat ketika sidang media selepas pertemuan dengan wakil transgender, Nisha Ayub pada Jumaat lalu.

Mujahid dalam satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

KPN cabar undang-undang bahasa rasmi - NGO

Ketua Polis Negara Tan Sri Mohammad Fuzi Harun didakwa mencabar undang-undang bahasa rasmi negara selepas mengarahkan PDRM menggunakan bahasa Inggeris bagi taklimat dan operasi harian mereka.

Perkara tersebut dibangkitkan oleh Presiden Akademi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Mansuhkan kuasa menteri untuk beri pengecualian cukai

Seorang pengamal cukai kanan telah meminta kerajaan memansuhkan seksyen 127 (3A) Akta Cukai Pendapatan 1967 yang membolehkan menteri bertanggungjawab untuk mengecualikan orang atau syarikat tertentu daripada membayar cukai.

Rakan Kongsi Lee

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 750  tetamu dalam talian