21Mei2018

CUEPACS tak halang kakitangan kerajaan tanding pilihanraya

Kongres Kesatuan Sekerja Perkhidmatan Awam (CUEPACS) Kebangsaan tiada halangan malah menyambut baik mana-mana pegawai kerajaan  yang mungkin diberi pilihan untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti.

Presidennya, Datuk Azih Muda berkata, ini kerana ia merupakan proses biasa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bekas tentera sertai program latihan nelayan laut dalam

Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terutamanya mereka yang menetap di Pantai Timur berpeluang untuk menyertai Program Nelayan Laut Dalam di bawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) tidak lama lagi.

Panglima ATM, Jeneral Tan Sri Raja

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Johor bukan negeri nomad untuk pemimpin DAP - Khaled

Pengundi digesa menolak pembangkang yang mahu menjadikan Johor sebagai longgokan pemimpin pembangkang yang tidak serius memajukan negeri ini, kata Pengerusi Barisan Nasional (BN) Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Menteri Besar itu berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tukar Universiti Sultan Azlan Shah... PAS jangan memandai

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir memberikan teguran keras kepada PAS Perak yang mahu mengembalikan konsep asal penubuhan Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) sebagai IPT Islam.

Beliau menyifatkan tindakan parti itu sebagai satu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Kita pun tak puas hati... tapi akur - Zambry

Usul kajian semula persempadanan kawasan pilihan raya bagi Semenanjung MPalaysia yang diluluskan Dewan Rakyat semalam (Selasa) tidak memberikan kelebihan kepada Barisan Nasional (BN) sepertimana yang didakwa pihak pembangkang.

Menteri Besar, Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1044  tetamu dalam talian