21Mei2018

Jaga kedamaian ketika musim pilihanraya - Sultan Nazrin

Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mengingatkan ahli politik yang mewakili parti-parti politik supaya menjaga suasana kedamaian dan keamanan ketika musim pilihan raya yang sedang berjalan sekarang.

Baginda menasihati mereka supaya mempamerkan kebijaksanaan berpolitik dengan mengamalkan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Pembinaan airport di Seri Iskandar ubah landskap Perak

Pembinaan sebuah lapangan terbang berstatus antarabangsa di Seri Iskandar, Perak bagi tempoh lima tahun  sepertimana yang nyatakan dalam Manifesto Barisan Nasional (BN) dijangka  mengubah landskap pembangunan negeri ini secara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN boleh tawan semula Kerian?

Daerah Kerian di Perak merupakan kawasan yang sukar ditembusi Barisan Nasional (BN) sejak beberapa tahun kebelakangan ini sehingga pembangkang khususnya PAS berjaya melahirkan ramai wakil-wakil rakyat kalangan mereka.

Bahkan calon luar dari Kerian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Manifesto BN: Mengukir senyuman untuk Sabah dan Sarawak

Manifesto Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya umum ke-14 menjanjikan peluang dan hak yang lebih banyak kepada Sabah dan Sarawak bagi memastikan kedua-dua negeri itu berkembang secara seimbang dengan pembangunan nasional.

Yang penting hak-hak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Mesyuarat terakhir Exco? "Mungkin ada lagi" kata Zambry

Minggu lepas pada hari Rabu lalu tersebar desas desus mesyuarat Exco mungkin yang terakhir sehingga menarik perhatian Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir membuat ulasan.

“Mungkin ada lagi”katanya kepada media yang meminta

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1266  tetamu dalam talian