14November2018

Lynas jadi 'tragedi' jika gagal beroperasi... - Australia

Kegagalan kilang memproses nadir bumi, Lynas Corporation Ltd (Lynas) untuk beroperasi di Pahang mungkin menjadi satu “tragedi” memandangkan kilang itu merupakan pelaburan perintis bagi negara Australia di Malaysia.

Pesuruhjaya Tinggi Australia di Malaysia, Andrew Goledzinowski berkata ini secara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Rakyat tiada pendapatan tambahan untuk berbelanja - RGM

Rakyat Malaysia didapati tidak memanfaatkan tempoh cukai barang dan perkhidmatan (GST) berkadar sifar sepanjang bulan lalu kerana tidak mempunyai pendapatan tambahan untuk berbuat demikian.

Pengarah Urusan Retail Group Malaysia (RGM) Tan Hai Hsin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

China tuntut pampasan yang adil dari kerajaan Malaysia

China Petroleum Pipeline Engineering Co., Ltd (CPP) meneruskan perbincangan dengan kerajaan Malaysia, untuk pampasan yang adil dan saksama, bagi pembatalan projek di negara ini.

Dalam kenyataan Selasa, syarikat itu berkata ia menerima keputusan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pertuduhan mengarut... - Shafee

Peguam terkemuka, Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah tidak menjangkakan bahawa dirinya akan didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas empat pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan jumlah RM9.5 juta, lima tahun lalu.

Beliau berkata

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Tunda HSR: Patut tunggu sehingga tender ditutup Disember ini

Empat hari dahulu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi mengumumkan bahawa Singapura bersetuju untuk menangguhkan projek High Speed Rail (HSR) tanpa meminta apa-apa bayaran dari Malaysia.

Rabu lalu, diumumkan pula kita perlu bayar gantirugi RM45.1 juta kepada

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Datuk Seri Najib Razak
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 482  tetamu dalam talian