20Mei2018

Kerajaan Pakatan punca kemerosotan ekonomi Selangor

Keadaan ekonomi negeri Selangor telah merosot sejak Pakatan mengambil alih kerajaan negeri pada tahun 2008. Selangor yang merupakan destinasi pelabur nombor satu di Malaysia semasa Barisan Nasional (BN) memerintah, kini jatuh ke tangga ke-empat di belakang Johor dan Sarawak.

2. Sejak Pakatan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Isham Jalil

BN Gopeng optimis rampas kerusi Parlimen dan dua DUN

Barisan Nasional (BN) Gopeng optimis dapat menyumbang  satu kerusi Parlimen dan dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) untuk menubuhkan kerajaan diperingkat nasional dan negeri.

Justeru itu Ketua UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN bukan sempurna tapi mendengar keluh kesah rakyat...

Mengakui Barisan Nasional (BN) bukanlah sebuah kerajaan yang sempurna, namun parti itu sentiasa mendengar keluh kesah rakyat dan sentiasa memberikan yang terbaik kepada rakyat untuk kemajuan negara.

Perkara itu diakui sendiri oleh Ketua Pemuda UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

60 ribu orang asli di Perak peroleh berita gembira

Menjelang PRU ke14 awal bulan depan, kira-kira 60,000 masyarakat orang asli  di Perak memperoleh berita gembira apabila kerajaan negeri sedang dan akan terus mewartakan tempat penempatan mereka.

Menteri Besar Dato Seri Dr. Zambry Abd Kadir

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Jaga kedamaian ketika musim pilihanraya - Sultan Nazrin

Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mengingatkan ahli politik yang mewakili parti-parti politik supaya menjaga suasana kedamaian dan keamanan ketika musim pilihan raya yang sedang berjalan sekarang.

Baginda menasihati mereka supaya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 584  tetamu dalam talian