20Ogos2018

Harga barang terus meningkat... samada SST ataupun GST

Harga barangan selepas pelaksanaan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) sebanyak 10 peratus bermula 1 September ini dijangka meningkat berbanding semasa pelaksa­naan cukai barang dan perkhid­matan (GST) sebanyak enam peratus sebelum ini.

Pensyarah Kanan Putra Business School, Universiti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

IRC beri taklimat kepada CEP mengenai cadangan pembaharuan

Jawatankuasa Pembaharuan Institusi (IRC) akan bermesyuarat dengan Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) minggu ini untuk memberi taklimat berhubung laporannya yang dikemukakan kepada majlis itu, Selasa.

IRC dalam satu kenyataan berkata laporan itu

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Tun Abdul Hamid minta penjelasan pelantikan Malanjum

Bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad meminta penjelasan daripada mana-mana pihak di Jabatan Perdana Menteri untuk menjelaskan secara lanjut mengenai pelantikan Tan Sri Richard Malanjum sebagai Ketua Hakim Negara.

Katanya, ini kerana

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Perang ekonomi Amerika-China beri kesan pada Malaysia

Malaysia antara negara yang terkena tempias 'perang ekonomi' antara Amerika Syarikat dan China dan dijangka menjejaskan pasaran tempatan.

Selain Malaysia turut terkeasan adalah Indonesia, Thailand, Filipina, Singapura dan Vietnam.

Menurut laporan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Kos baru LRT3 lebih tinggi dari yang asal - Pemuda UMNO

Kerajaan telah bersetuju untuk meneruskan projek LRT3 dengan kos terkini sebanyak RM17 bilion, ‘penjimatan’ sebanyak 47% berbanding kos RM32 bilion, manakala kelmarin pula, kerajaan menyatakan akan bersetuju dengan projek kereta api laju

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh SHAHRIL SUFIAN HAMDAN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 538  tetamu dalam talian