21Mei2018

MCA berusaha rampas Parlimen Bakri dan DUN Bentayan

MCA mengamalkan pendekatan yang berbeza dalam usaha untuk merampas kerusi Parlimen Bakri dan Bentayan yang telah berada di bawah kepimpinan pembangkang sebelum ini.

Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata presiden parti, Datuk Seri Liow Tiong Lai berpendapat strategi yang berbeza

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Kerja berpasukan formula menang 3 - 0 di Muar

Barisan Nasional (BN) Bahagian Muar termasuk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Balang dan DUN Maharani perlu bergerak bersama-sama dalam satu pasukan untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Sehubungan itu, Pengeru­sinya, Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MCA yakin peluang di Selangor...

Berbanding dengan parti-parti lain, MCA sebenarnya telah memilih calon-calon Pilihanraya Umum ke-14 (PRU-14) dua tahun lalu.  Malah calon-calon parti itu telahpun mendekati pengundi-pengundi kawasan mereka sejak itu.
 
Ini bermakna

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh NOOR HASILAH ISMAIL

MCA perlu menang lebih banyak kerusi di Johor

MCA perlu memenangi lebih banyak kerusi di Johor, sama ada di peringkat Parlimen mahupun Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) bagi membolehkan parti itu mewakili suara masyarakat Cina secara berkesan dalam

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sabah: Komuniti KDRM tubuh majlis presiden kukuhkan BN

Tiga parti komponen Barisan Nasional (BN) Sabah yang diwakili oleh majoriti komuniti Kadazandusun, Murut dan Rungus (KDRM) telah bersetuju untuk bekerjasama demi kepentingan semua kaum di Sabah dan negara.

Parti Bersatu Sabah (PBS), Pertubuhan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1283  tetamu dalam talian