19Ogos2018

Melayu pendatang: Naib Presiden DAP minta maaf...

Entah ikhlas atau tidak tapi Naib Presiden DAP, M Kula Segaran membuat keputusan untuk menarik balik kenyataan kontroversi dikeluarkannya dalam satu ucapan di Negeri Sembilan, baru-baru ini.

Menteri Sumber Manusia itu menarik balik kenyataan 'Melayu pendatang' kerana enggan kontroversi itu terus

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Hati-hati mansuh SOSMA - Musa Hassan

Apa yang berlaku selepas pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1960 harus menjadi pengajaran kepada kerajaan hari ini dalam pertimbangannya untuk memansuhkan undang-undang pencegahan seperti Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas)

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Hutang negara: Dr Mahathir kelirukan Dewan Rakyat - Khairy

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad didakwa mengelirukan Dewan Rakyat apabila menyatakan peratusan hutang negara paling tinggi daripada Keluaran Negara Kasar (KDNK) antara 1982 hingga 2003 ialah 27 peratus.

Khairy Jamaluddin berkata mengikut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Malaysia terjejas perang dagang Amerika - China

Malaysia akan menerima kesan perang perdagangan antara Amerika Syarikat dan China pada jangka panjang, menurut Majlis Penasihat Perniagaan Kerjasama Ekonomi Asia-Pasifik (ABAC).

Pengerusi Kumpulan Kerja Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana ABAC

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Huru-hara kerajaan PH sebabkan pendapatan penerbit bon terjejas

Pendapatan penerbit bon korporat dijangka akan terjejas akibat faktor ketidakpastian oleh kerajaan Pakatan Harapan terhadap beberapa isu yang terkandung dalam manifesto pada pilihan raya umum lalu.

Cadangan kerajaan seperti menghapuskan tol

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 521  tetamu dalam talian