14November2018

Isu pingat: Guan Eng dakwa pemimpin DAP Melaka keras kepala...

Drama.... Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menyifatkan pemimpin DAP Melaka sebagai keras kepala kerana tidak memohon maaf isu penerimaan pingat kebesaran yang membawa gelaran Datuk baru-baru ini.

Menurutnya, pemimpin parti negeri Melaka itu tidak perlu memulangkan pingat yang diterima sebaliknya

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Pendakwaan Zahid bermotif politik - UMNO Terengganu

UMNO Negeri Terengganu berasa dukacita atas penahanan dan pendakwaan ke atas Presidennya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, ujar Pengerusinya Datuk Seri Mahdzir Khalid.

Menurutnya, UMNO Terengganu menghormati proses perundangan negara, namun sejak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Politik wang: SPRM pantau pemilihan PKR...

Anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan berada di kesemua lokasi pengundian pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) negeri yang dijadualkan berlangsung Sabtu ini, bagi mencegah amalan politik wang.

Pengerusi PKR negeri Aminuddin

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

UMNO Perak, Kedah zahir sokongan tak berbelah bagi kepada Zahid

UMNO Perak ingin menyatakan sokongan yang tidak berbelah-bahagi kepada Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO walaupun berada dalam keadaan senang ataupun susah.

Pengerusinya Badan Perhubungannya, Datuk Saarani Mohamad berkata, UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Hasil kerajaan berkurangan RM21 billion kerana hapus GST

Kementerian Kewangan berkata hasil kerajaan berkurang sebanyak RM21 billion bagi 2018 apabila ia melaksanakan kembali sistem Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) pada 1 Sept 2018 bagi menggantikan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Menterinya, Lim

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 436  tetamu dalam talian