14November2018

Pelajar bebas bercakap tapi tak payah berparti... - PM

Nampaknya bukan semua cadangan atau idea yang mahu dilaksanakan oleh menteri Kabinet dipersetujui oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Contohnya mengenai cadangan pindaan terhadap Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU) bagi membolehkan cawangan parti politik ditubuhkan di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan tidak akan tunduk desakan pemandu teksi haramkan Grab

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke Siew Fook menegaskan kerajaan tidak akan tunduk terhadap desakan pemandu teksi yang mahu perkhidmatan syarikat e-hailing yang menggunakan kereta persendirian, khususnya Grab diharamkan.

Menurut beliau, kerajaan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

MCA ugut UMNO... kita putus jika jalin kerjasama dengan PAS

MCA mengancam untuk memutuskan hubungan dengan Umno sekiranya ia mengikat kerjasama dengan PAS tanpa terlebih dulu membincangkannya dengan parti itu.

Timbalan Presiden MCA, Datu Seri Wee Ka Siong berkata, Umno atau presidennya, Datuk Seri Ahmad

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mana lebih zalim, kerajaan BN atau PH? - Najib

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mempersoalkan perbezaan kerajaan dahulu dengan kerajaan PH hari ini apabila menyentuh sistem pendidikan negara.

Melalui catatan di Facebooknya, Najib berkata, sebelum ini PH mengatakan kerajaan BN

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bersatu sedia jadi UMNO baharu, kata Dr Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) mengalu-salukan seberapa ramai pun anggota UMNO yang telah 'menyampah' dengan parti itu untuk menyertai Bersatu, tetapi mereka dilarang daripada bertanding sebarang jawatan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 424  tetamu dalam talian