20Mei2018

Titik tolak perubahan buat BN, UMNO

Kekalahan Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) seharusnya menjadi pengajaran berguna dan dilihat sebagai titik tolak kepada perubahan buat parti tersebut pada masa hadapan.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, walaupun kecewa, ahli-ahli UMNO dan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Zambry bakal catat rekod di Pangkor...

Sejak sebelum hari penamaan calon dan menjelang hari pembuangan undi PRU14 pada Rabu,  Dato’ Seri Dr. Zambry Abd Kadir banyak memberi tumpuan dan menghabiskan masa berkempen di DUN Pangkor dan Parlimen Lumut.

Kalaupun beliau tidak turun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN

BN dijangka tawan Parlimen Lumut dan kekal DUN Pangkor

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dijangka menawan Parlimen Lumat dan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pangkor yang disandangnya pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti.

Ibarat kata kiasan Melayu... sudah

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Najib yakin menang besar PRU14

Selepas seminggu berkempen, Datuk Seri Najib Razak melahirkan keyakinan Barisan Nasional (BN) mampu meraih kemenangan yang lebih besar pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), Rabu depan.
 
Perdana Menteri berkata ia berdasarkan tinjauan beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bukti sokongan dilihat dalam bentuk undi...

Kehadiran ribuan orang di ceramah dan program dalam tempoh berkempen tidak menentukan kemenangan calon yang bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU), kata Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.

Beliau berkata bukti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 601  tetamu dalam talian