17Julai2018

Mahathir mengaku susah nak isi senarai penuh Kabinet...

Bergerak perlahan... selepas 13 nama mengangkat sumpah sebagai Menteri dalam kerajaan Pakatan Harapan minggu lepas, beberapa lagi nama menteri Kabinet akan diumumkan dua minggu lagi kata Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ini termasuk nama Menteri Luar yang masih kosong sehingga kini.

Dr

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

MTUC bidas keputusan tolak caruman KWSP suami

Alamak... belum apa-apa lagi sudah ada yang bantah.

Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) membidas kerajaan tiada hak menolak 2% gaji suami untuk dicarumkan dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) atas nama isteri, melalui penggubalan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Jalur lebar dua kali lebih pantas pada separuh harga - Gobind

Menteri Komunikasi dan Multimedia yang baharu, Gobind Singh Deo berkata beliau akan berusaha mewujudkan sistem jalur lebar yang 'double the speed, half the price' (dua kali lebih pantas pada separuh harga) bagi kemudahan rakyat.
 
Beliau

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

MB, Exco Pahang dinilai selepas dua tahun - Tengku Abdullah

Langkah meletakkan tempoh dua tahun lantikan jawatan Menteri Besar Pahang dan anggota Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) baru-baru ini adalah sebagai motivasi untuk memastikan pihak yang dilantik bekerja dengan lebih baik.

Pemangku Raja Pahang Tengku

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Semua jawatan dalam UMNO akan dipertandingkan secara terbuka

Semua ahli UMNO boleh bertanding semua jawatan termasuk presiden pada pemilihan parti itu tidak lama lagi, kata Tan Sri Annuar Musa.

Menegaskan perkara itu adalah peraturan parti, beliau berkata mereka yang berminat boleh mendaftar dalam talian

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 518  tetamu dalam talian