18Jun2018

Selangor belum lulus permohonan tanah ECRL

Tindakan kerajaan negeri Selangor yang belum memberi kelulusan terhadap permohonan tanah bagi pembangunan Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL), seolah-olah menidakkan kehendak rakyat untuk mengecapi pembangunan.
 
Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, berkata setakat hari ini

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sokongan rakyat kepada Siew Keong bertambah baik

Calon BN bagi kerusi Parlimen Teluk Intan, Datuk Seri Mah Siew Keong mendedahkan sejak bermula kempen menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14  (PRU14) menunjukkan sokongan rakyat termasuk pengundi Cina lebih baik dari 2013.

Katanya ini kerana rakyat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN Titiwangsa sedia seribu kenderaan pada hari mengundi

Barisan Nasional (BN) Titiwangsa akan menyediakan seribu kenderaan untuk mengambil dan menghantar pengundi ke pusat mengundi pada 9 Mei ini.

Calon BN Titiwangsa Datuk Seri Johari Abdul Ghani berkata usaha itu bagi memastikan jumlah pengundi yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

Calon BN Sungai Manik tak `gentar’ lawan empat penjuru

Calon Barisan Nasional (BN) yang juga penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Manik, Datuk Zainol Fadzi Paharuddin tidak `gentar’ berdepan tiga calon parti lawan pada PRU14 ini.

Malah beliau menganggap senario itu sebagai proses biasa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Jelaskan bagaimana Pakatan mahu beri pendidikan percuma

Sembang kencang... namun pihak pembangkang sepatutnya memberi penjelasan yang lebih terperinci daripada sudut ekonomi sekiranya benar-benar mahu memberi pendidikan percuma dan menghapuskan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Ahlia Majlis Tertinggi

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 675  tetamu dalam talian