20Jun2018

Tindakan lompat parti dapat ‘menyucikan’ UMNO

UMNO Bagan Serai mengakui terkejut dengan tindakan Timbalan Ketuanya, Datuk Abd. Muhaimin Abd. Rahman Nazri menyertai Pakatan Harapan baru-baru ini.

Ketua UMNO Bahagian Bagan Serai, Datuk Sham Mat Sahat berkata, meskipun tindakan Abd. Muhaimin sesuatu yang tidak dijangka, mereka akur dengan

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Yang terperangkap di sebalik percaturan kuasa...

Ramai sudat lupa siapa lelaki tinggi berkulit gelap yang dilihat dalam satu upacara ahli UMNO masuk PPBM di Ipoh Perak Ahad lalu sehinggalah seorang pemimpin DAP mengatakan kecewa kerana PPBM menerima seorang 'pembelot'.

Nama bekas ADUN Behrang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Titik tolak perubahan buat BN, UMNO

Kekalahan Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) seharusnya menjadi pengajaran berguna dan dilihat sebagai titik tolak kepada perubahan buat parti tersebut pada masa hadapan.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Raja Perlis belum putus siapa MB...

Pengerusi BN Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim telah menamakan ADUN Tambun Tulang Datuk Ismail Kassim sebagai calon Menteri Besar yang baru daripada BN.

Namun sehingga kini teka teki masih berlegar kerana selepas lima hari masih belum ada upacara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Zambry bakal catat rekod di Pangkor...

Sejak sebelum hari penamaan calon dan menjelang hari pembuangan undi PRU14 pada Rabu,  Dato’ Seri Dr. Zambry Abd Kadir banyak memberi tumpuan dan menghabiskan masa berkempen di DUN Pangkor dan Parlimen Lumut.

Kalaupun beliau tidak turun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh YUSOF HARUN
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 839  tetamu dalam talian