17November2018

Hasil kerajaan berkurangan RM21 billion kerana hapus GST

Kementerian Kewangan berkata hasil kerajaan berkurang sebanyak RM21 billion bagi 2018 apabila ia melaksanakan kembali sistem Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) pada 1 Sept 2018 bagi menggantikan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Menterinya, Lim Guan Eng berkata, anggaran kutipan SST bagi tahun

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh BERNAMA

PAS mahu kerajaan bentang Kertas Putih kewangan negara sebelum Bajet 2019

PAS mahu kerajaan bentang Kertas Putih mengenai kedudukan sebenar kewangan negara sebelum pembentangan Bajet 2019 yang dijadual pada 2 November ini.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Nasrudin Hassan berkata, ia bagi menyelaras kedudukan kewangan negara

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Bursa Malaysia susut teruk... sudah bawah 1,700 mata

Bursa Malaysia meneruskan kerugian pada pembukaan hari ini, sejajar dengan prestasi lebih lemah di Wall Street susulan kebimbangan berhubung prospek pertumbuhan global.

Pada jam 9.20 pagi, penanda aras FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) susut

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Mengintai peluang Isa Samad di Port Dickson...

Menjelang Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Port Dickson Sabtu ini, calon Bebas Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad mempergiatkan gerak kerja kempennya dari rumah ke rumah untuk menarik sokongan seberapa ramai pengundi yang disifatkannya lebih

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Malaysia teliti lagi bantuan untuk mangsa gempa bumi di Sulawesi

Bantuan kemanusiaan bagi bencana gempa bumi dan tsunami di Sulawesi Tengah antara fokus utama pertemuan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Naib Presiden Indonesia Jusuf Kalla di sini Selasa.

Dalam pertemuan yang

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 1011  tetamu dalam talian