26April2018

BN kembalikan tanah Ijok kepada peneroka jika menang PRU14

Barisan Nasional (BN) Selangor berjanji memulangkan baki tanah seluas kira-kira 404 hektar kepada peneroka di mukim Ijok, Kuala Selangor, sekiranya berjaya menawan Selangor pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14), 9 Mei ini.

Penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri Permatang Datuk Sulaiman Razak

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Kerajaan Pakatan punca kemerosotan ekonomi Selangor

Keadaan ekonomi negeri Selangor telah merosot sejak Pakatan mengambil alih kerajaan negeri pada tahun 2008. Selangor yang merupakan destinasi pelabur nombor satu di Malaysia semasa Barisan Nasional (BN) memerintah, kini jatuh ke tangga ke-empat di

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh Isham Jalil

60 ribu orang asli di Perak peroleh berita gembira

Menjelang PRU ke14 awal bulan depan, kira-kira 60,000 masyarakat orang asli  di Perak memperoleh berita gembira apabila kerajaan negeri sedang dan akan terus mewartakan tempat penempatan mereka.

Menteri Besar Dato Seri Dr. Zambry Abd Kadir

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN Gopeng optimis rampas kerusi Parlimen dan dua DUN

Barisan Nasional (BN) Gopeng optimis dapat menyumbang  satu kerusi Parlimen dan dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) untuk menubuhkan kerajaan diperingkat nasional dan negeri.

Justeru itu Ketua UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

BN bukan sempurna tapi mendengar keluh kesah rakyat...

Mengakui Barisan Nasional (BN) bukanlah sebuah kerajaan yang sempurna, namun parti itu sentiasa mendengar keluh kesah rakyat dan sentiasa memberikan yang terbaik kepada rakyat untuk kemajuan negara.

Perkara itu diakui sendiri oleh Ketua Pemuda UMNO

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Bahasa Melayu

English

  • Domestic
  • Overseas
  • Entertaiment
  • Politics

Kami mempunyai 1006  tetamu dalam talian