19Julai2018

BN dijangka tawan Parlimen Lumut dan kekal DUN Pangkor

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dijangka menawan Parlimen Lumat dan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pangkor yang disandangnya pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti.

Ibarat kata kiasan Melayu... sudah terang lagi bersuluh, bukti kekerapan beliau turun ke

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Bukti sokongan dilihat dalam bentuk undi...

Kehadiran ribuan orang di ceramah dan program dalam tempoh berkempen tidak menentukan kemenangan calon yang bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU), kata Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.

Beliau berkata bukti

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Sokongan rakyat kepada Siew Keong bertambah baik

Calon BN bagi kerusi Parlimen Teluk Intan, Datuk Seri Mah Siew Keong mendedahkan sejak bermula kempen menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14  (PRU14) menunjukkan sokongan rakyat termasuk pengundi Cina lebih baik dari 2013.

Katanya ini kerana rakyat

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY

Selangor belum lulus permohonan tanah ECRL

Tindakan kerajaan negeri Selangor yang belum memberi kelulusan terhadap permohonan tanah bagi pembangunan Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL), seolah-olah menidakkan kehendak rakyat untuk mengecapi pembangunan.
 
Menteri Pengangkutan, Datuk

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh

Calon BN Sungai Manik tak `gentar’ lawan empat penjuru

Calon Barisan Nasional (BN) yang juga penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Manik, Datuk Zainol Fadzi Paharuddin tidak `gentar’ berdepan tiga calon parti lawan pada PRU14 ini.

Malah beliau menganggap senario itu sebagai proses biasa

Baca Selanjutnya...

  • Ditulis oleh WARTAWAN AGENDADAILY
AgendaDaily.com adalah sebuah portal surat khabar elektronik yang menyalurkan maklumat terus ke skrin komputer anda dalam bentuk berita, analisis berita, laporan khas, fokus, komentar, wawancara dan segala macam yang ingin diketahui mengenai berbagai-bagai perkembangan hal ehwal semasa negara dan juga luar negara.

Kami mempunyai 547  tetamu dalam talian